--> У Луцьку на березі Стиру можуть збудувати торговий центр. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку на березі Стиру можуть збудувати торговий центр. ВІДЕО

10
1
У Луцьку на березі Стиру можуть збудувати торговий центр. ВІДЕО
Майже три гектари землі на березі Стиру у Луцьку нині пустують. Про плани забудови ділянки на вулиці Ковельській, 17 нагадують лише купи землі та будівельного сміття.

А ще два роки тому - у 2016-му - тут планували збудувати торгово-розважальний центр, офісні приміщення і висотний житловий комплекс, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Такі плани налякали тоді місцевих архітекторів та краєзнавців. Вони критикували проект за щільність та висоту забудови, а також за те, що нові будинки можуть зіпсувати панораму Старого міста.

Хоча, був й інший проект. На березі Стиру пропонували збудувати готель та офісні приміщення у вигляді в'їзної вежі замку Любарта.

Минуло два роки, а жоден із проектів так і не реалізували. Депутат Луцькради Андрій Козюра, який два роки тому представляв інтереси забудовника, пояснювати, чому будівництво не розпочалось та що ж врешті буде на цій землі, відмовився.
Таким міг бути житловий комплекс на березі Стиру
Таким міг бути житловий комплекс на березі Стиру
Також був варіант збудувати тут другий замок Любарта
Також був варіант збудувати тут другий замок Любарта

Натомість у мерії переконують - будівництво, якщо й буде, то не те, що планували. Мовляв високу забудову цієї частини міста не дозволили.



"На цій ділянці на даний момент навіть не планується будуватись, а планується проектуватись будівництво торгової площі. Це передбачено містобудівними умовами. Все, що відбувається на цьому майданчику, знаходиться в абсолютно правовому полі", - запевняє в.о. начальника управління архітектури та містобудування Луцької міської ради Веніамін Туз.

Зі слів чиновника, на Ковельській, 17 можуть збудувати двоповерховий торговий центр. Однак, коли це буде - не знає ніхто. Поки мовляв немає ні потенційного забудовника, ні погодженого проекту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Козюра і замок би підірвав, щоб щось там збудувати! По кістках підуть і не зупиняться! Революція перемогла! Добились чого хотіли
Відповісти
Козлюра себе увіковічив - КОЗЛЮРИНИМ БОЛОТОМ.
У тому смітті його треба і закопати.
Відповісти
а те що оте планування будівництва буде знаходитися в санітарній охоронній зоні річки (100м) кого-небуть хвилює?
Те що ви порушуєте екологічний кодекс ви про це знаєте,планувальники "хрінові"?!
Відповісти
Шановний а краще щоб були кущі і болото так?)
Відповісти
Дендрологічний парк створити слабо? Це і дебілу ясно що це унікальна заповідна зона Старого міста.
Чи викарачити тупо баньки землю урвати, за відкат злодія інвестора що набудує совкові бараки. Коли вас суки будуть розстрілювати, коли ви тою землею нажеретеся?
Відповісти
Зараз на місці трави і лугу вони тупо і безсоромно роблять сміник.Шоб потім отакий Онаній волав "А шо смітник краще?!. Онаній, постав на місце відбійники і верни на місце тротуар.
Відповісти
якщо комусь муляє очі порожнє місце,то зробіть гарний пляж замість отого "сорому" що в парку!
Відповісти
А ви думаєте чого там поклали плити і зняли відбійники?А влада розводить руками: незнаємо чого і незнаємо хто. І нема кому заставити зняти ті плити і поставити відбійники назад .Замість того повісили хлипкого дрота, тіпа шлагбаум. А машини із сміттям З"їжджають по Набережній на луг і під мостом на Ковельській везуть сміття аж до інституту мистецтв. Потім там зненацьки виросте булинок і влада знову буде щнизувати плечима - не знаємо звідки він взявся, Цу схема така спочатку із ділянки парку чи лугу роблять пустир, бо люди виступають проти будівництва, потім там без документів виростає будмнок, апотім той будинок за хабаоі узаконюють
Відповісти
Якщо гієни положили око на дану ділянку то влізуть 100%, знову почнется пісня про нові робоччі місця, квартири для ато, пільговикам, ..., стара пісня, вже закозюрили
Відповісти
коли Юля Тимошенко стане президентом тоді Козюра як вірний член батьківщини отримає право приватизувати берег річки Стир і побудувати там висотку. а поки що він чекає приходу свого вождя
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні