Не платять гроші: на Волині майже 50 шахтарів закрились під землею у знак протесту

4
0
Не платять гроші: на Волині майже 50 шахтарів закрились під землею у знак протесту
На шахті №10 «Нововолинська» 47 гірників закрились під землею у знак протесту. Причина - заборгованість по зарплаті.

2-го липня гірники 1-ї зміни шахти №10 «Нововолинська», що будується, спустилися під землю та оголосили протестну акцію, згодом до них долучилася і 2-га зміна, - пише БУГ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шахтарям на Волині боргують більше п'яти мільйонів

Як повідомляє голова незалежної профспілки гірників копальні Василь Прадід, шахтарі вимагають погасити заборгованість по заробітній платі за квітень, травень та червень та виконати обіцянки Насалика (Ігор Насалик – міністр енергетики та вугільної промисловості, – ред) про виділення на подальше будівництво шахти 100 мільйонів гривень.

Зазначимо, що у держбюджеті-2018 передбачили лише 10 мільйонів гривень на копальню. Кошти закінчилися, гірничопрохідницькі роботи для добудови лави припинені через відсутність обладнання, зросли кредиторські зобов’язання та сформувалася заборгованість по заробітній платі.

15-го травня на шахті №10 був голова Волинської ОДА Олександр Савченко, який обіцяв посприяти подальшому фінансуванню. 21-го травня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості була зустріч з Насаликом представників ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська», ДП «Дирекції по будівництву об’єктів» та шахтарськиї профспілок. Він пообіцяв, що за три тижні буде виділено 100 мільйонів гривень.

Та обіцянки виконувати не поспішають. Тим часом гірники копальні “опускають руки”, частина звільняються, пишуть заяви на відпустку за власний рахунок.

Минулого тижня колектив проводив збори та почав готувати протестну акцію, яку розпочали 2 липня.

Станом на 15:00 47 чоловік відмовляються підніматися на поверхню.

Зазначимо, гірники уже не вперше страйкують через невиплату зарплати. Наприкінці травня працівники всіх чотирьох змін шахти №9 «Нововолинська» прийшли під будівлю «Волиньнугілля» з вимогою виплатити їм зарплату, заборговану за березень і квітень цього року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так той Насалик зі своїм міністерством і хочуть шахтарів ізмором взяти, щоб розраховувались, покидали шахти і нікого потім не буде, Польща поруч... На це вони і розраховують! А як-же Ігароня Гузь - до відпустки готується, чергове озеро перепливати... :)
Відповісти
Робота нардепа Гузя_впроваджувати здоровий спосіб життя. Тоб-то_плавати.Оце і вся його робота в 19окрузі за чотири роки.Вибирайте знову Гузя.Адже він заявив на Волинській правді,що не зрадить своїм виборцям і знову буде балотуватися по 19-ому окрузі.Роботяга!
Відповісти
Гузь - ти де ???
На твоєму округу ЧП на підприємстві !!!
Відповісти
Гузь контактує з шахтарями і знає, що там відбувається.
Я і колеги 5го будуемо в Київі, то там зустрінуться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні