Волинські шахтарі страйкують: два місяці без зарплати

2
-3
Волинські шахтарі страйкують: два місяці без зарплати
Шахта №9 "Нововолинська" знову припинила роботу через невиплачені зарплати.

29 травня о 8:00 годині ранку працівники всіх чотирьох змін шахти №9 «Нововолинська» прийшли під будівлю «Волиньнугілля» з вимогою виплатити їм зарплату, заборговану за березень і квітень цього року, - у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Як розповів голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України шахти Василь Гура, стихійно припиняти роботу з вимогою погасати заборгованість із зарплати і внести зміни до Держбюджету, передбачивши у ньому кошти на підтримку видобутку вугілля й виплату заробітної плати, гірники почали ще у п'ятницю, 25 травня.

Тоді шахтарі першої зміни не спустилися у вибій, а прийшли на зустріч із в.о. генерального директора «Волиньнугілля» Андрієм Пилипюком. Згодом до них приєдналися й робітники другої зміни шахти №9. На жаль, переговори залишилися безрезультатними. Тому копальня сьогодні не працює.

Представники протестувальників о 9:00 годині мали розмову із виконувачем обов1язків генерального директора «Волиньнугілля», який пообіцяв виплатити частину заборгованої зарплати за квітень. Але шахтарі налаштовані добиватися повного погашення заборгованого.

«На сьогодні ми отримали лише 16 % заробленого за березень, а за квітень з нами ще й не починали розраховуватися, – пояснив Василь Гура. – Борг перед шахтарями дев'ятої за березень-квітень становить понад 8 млн грн. А вже й травень практично закінчився. Тому шахтарі не збираються розходитися, бо вже не вірять обіцянкам. Люди чекають смс-повідомлень про надходження коштів на зарплатні картки. Якщо сьогодні заборгованість не погасять, то завтра шахтарі мають намір спустися під землю і не підніматися на поверхню до тих пір, поки з ними повністю не розрахуються за березень і квітень», - йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їдьте до Києва і там вимагайте, це все лише там мутять!!! А взагалі давно треба ті шахти закрити, добудувати 10-ту, перевести всіх туди і вся справа, а то так кожного місяця водять "хороводи". Стара техніка, плану немає, то золоте вугілля виходить, а Ахмєт мутить і не купує волинське вугілля для своїх ТЄЦ, а купує закордонне, гроші відмиває але чомусь про це мовчать і возносять його ФК"Шахтар" яким він очі замулює і робить свої оборутки!!! Не знали? :)
Відповісти
На Богдані теж зарплату дали тільки за березень, а з таким виглядом, що зробили всім велику послугу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні