На Волині шукають житло для кримських льотчиків

4
-2
На Волині шукають житло для кримських льотчиків
На Волині шукають можливі варіанти вирішення соціально-побутових питань кримських льотчиків, які вже у липні переїжджають з Миколаєва до Луцька.

З цією метою 26 червня скликали нараду, участь у якій взяли екс-командир авіабригади, а нині нардеп Юлій Мамчур, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт і голова облдержадміністрації Олександр Савченко. Про її результати сьогодні повідомив голова ОДА на своїй сторінці в Фейсбуці.

Зокрема, на квартирному обліку у військовій частині Військово-повітряних сил України А0959 перебувають та потребують забезпечення постійним житлом 199 військовослужбовців. Влаштування в дитячі садки потребують 50 їхніх дітей. В школи – 83 дитини.

Окрім цього, члени сімей військовослужбовців потребують працевлаштування за спеціальностями. Найбільше серед переселенців – продавців, педагогів, медпрацівників та економістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьк переїжджають кримські льотчики. ВІДЕО

«Ціна питання розселення військових – близько 100 мільйонів гривень. Розмістити в санаторіях – неможливо, бо вони приватні, на це потрібні кошти. Потрібно, щоб військовослужбовці та жінки розуміли, куди вони йдуть», - наголосив Олександр Савченко.

Юлій Мамчур, в свою чергу, попросив підтримки у посадовців: «Як для командира, який з ними з 2014 року, я не хочу, аби їх розселили, розкидали по всій Україні… Проблему необхідно вирішувати терміново, бо якщо будемо тягнути – житло буде знайти ще важче».

У свою чергу Григорій Пустовіт запропонував тимчасово частину переселенців поселити у готель «Світязь».

«Тимчасовий варіант – готель «Світязь». Наскільки я знаю, його намагалися приватизувати, але в судовому порядку повернули в фонд держмайна. Якщо держава відшкодовуватиме орендну плату за житло – можна з ними домовлятися за дешевшу ціну», - сказав він.

Наразі в готелі є 119 номерів, а вартість проживання на місяць становить 2800 гривень.

Олександр Савченко доручив звернутись до Міністра оборони України Степана Полторака з проханням забезпечити виплату особовому складу військової частини А0959 компенсації за найм житла та дати відповідні доручення щодо цільового виділення коштів для купівлі житла в Луцьку для окремих військовослужбовців.

З його слів якнайшвидше також необхідно вирішити питання тимчасового поселення військовослужбовців з сім’ями у номерах готелю «Світязь». А для тих, хто планує винаймати житло у місті, разом з ріелторами підібрати найкращі варіанти.

Прибути до Луцька військовослужбовці повинні 12 липня 2018 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А у вас скільки і чого, що до інших заглядаєте?! Мають - нажили законно! Не згідні - до суду звертайтесь!
Відповісти
З ким розмовляєте? - З вічністю?
Відповісти
Сім'я з дітьми в готелі за 2800?А про харчування ,прання одягу подумали чим оплачувати такі витрати.Це вам не квартира, що можна і суп зварити і сорочку попрати. Таке поселення можливо лише на короткий термін.А незабаром школа. Питання поселення військових постало не сьогодні, чим займалися, що питання не вирішено.Не справляється на вихід, прийдуть ті кому не байдужа доля людей і не лише військових а й місцевих.
Відповісти
Вони вже Крим захистили,так "захистять" і Волинь,вояки ср...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні