У Луцьк переїжджають кримські льотчики. ВІДЕО

16
5
У Луцьк переїжджають кримські льотчики. ВІДЕО
До Луцька переїжджають більше 300 офіцерів Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна.

До кінця липня разом з дружинами та дітьми вони повинні оселитись в обласному центрі Волині, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Зауважимо, після окупації Криму бригаду передислокували у Миколаїв. Нині ж її переводять до Луцька.

«Це робиться спеціально літом для того, щоб військовослужбовці бригади змогли прибути у місце служби, знайти помешкання і потім до 1 вересня - привезти свої сім'ї, щоб діти змогли піти до школи», - розповів офіцер прес-центру Командування Повітряних сил Дмитро Струтинський.

В Міністерстві оборони кажуть, військовим компенсують витрати на оренду житла. 2550 гривень на місяць платитимуть одиноким та одруженим офіцерам, 3825 гривень - якщо в сім'ї є діти. Однак рідні льотчиків сумніваються, що зможуть так швидко знайти житло у Луцьку.

«Вивчивши ситуацію по інтернету і в телефонному режимі, ми побачили, що житловий фонд не готовий розмістити військовослужбовців. Нас близько 300-400 сімей, в місті не здають стільки квартир одночасно», - каже дружина офіцера Алла Козлова.

Тим часом, ріелтори заспокоюють - квартири знайдуть усім.

«Квартири ми знайдемо. Але не варто тягнути до кінця літа – початку осені. Тому що в цей час збільшується потік студентів. А зараз квартир навпаки більше», - розповідає директор Волинського агентства нерухомості Лариса Мусійчук.

Менеджер з нерухомості радить не платити посередникам до поселення у нове житло, аби не натрапити на шахраїв.

Водночас у міській раді запевняють, що проблем не буде й з влаштуванням дітей у школи та садочки.

«Враховуючи нашу специфіку, а ми знаємо, що сьогодні діти йдуть в школи за місцем проживання. Якщо раніше більше двох тисяч дітей навчалося в Луцьку з навколишніх сіл, у зв'язку з цією реформою у нас буде можливість дати навчатись у наших школах дітям військовослужбовців», - переконує секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк також зазначає, що у Луцьку є робота для дружин офіцерів.

«Сьогодні в базі вакансій Луцького міського центру зайнятості знаходиться понад дві тисячі вакансій. Ми готові запропонувати цим людям відкрити усі свої дві тисячі вакансій і пройтися по кожній», - каже посадовець.

Тим часом в Міністерстві оборони запевняють - з часом у Луцьку збудують житло для льотчиків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо військова база не готова,то для чого це потрібно?Облаштуйте спочатку житло,а тоді переводьте.Так і на еродромі напевно проблем вдосталь.
Відповісти
О це так "офіцер"! Ви що, перший раз міняєте місце служби? Коли таке було, щоб на все готове переводили полк? Будувати і облаштовуватися будете самі: і траву щипати на ЗПС і руління, і капоніри обкошувати, і анагари фарбувати і мітки наносити, і ремонт в кабінетах... а як же? По іншому ніяк. А дружина в цей час буде шукати садок-школу і паралельно собі роботу. Чай військовий, а не менеджер з продажу цегли. Правда, "офіцер"?
Відповісти
Казарми на Ч. Хреста пустують...
Відповісти
Збудують ... казарми 2, для контрактників. Може . Інших планів надання житла не має. За рахунок міста, хіба що.
Відповісти
Квартир вистачить усім. Луцьк завжди був містом військових. Навіть в радянські часи розміщувалися молоді лейтенанти - випускники училищ. Знімали квартири, будинки у бабусь на Вишкові, в гуртожитках... Як згадаю 70-90ті і нічого, вижили.
Відповісти
Доброго дня. Мiсцевi, громадо - ми в жодному разi не скаржимося й як дружини вiйськових готовi iхати туди, куди накаже керiвництво. Ми просто просимо допомогти з пошуком житла, можливо хтось може здати напряму, без рiелторiв.
Відповісти
Порада звичайна і проста: подати оголошення в Інтернеті на безкоштовні дошки; розклеїти оголошення в районі передбачуваного місця проживання (Грушевського, Перемоги, Коновальця, Арцеулова, Г. Артемовського). На аеродромі є військові (комендатура), вони всі місцеві, запитайте у них. Вони самі знімають по оголошеннях. Я, в 1982 році не мав такої можливості і просто пішов на Вишкові по домівках. Так, це було в серпні, бабусі копошилися в городах і я просто підходив і питав. Так я зняв свій перший в Луцьку житловий кут.
Все у Вас вийде. Очі бояться, а руки і ноги роблять :) Ласкаво просимо до Луцька.
Відповісти
Ага, как только местные узнали о передислокации,то сразу же выросли и цены на жильё! Все хотят заработать на скитаниях и страданиях военных.
Відповісти
Не брешіть і не створюйте паніку.
Відповісти
Коли я була в Криму, то кожна задрипана собака (таксисти, продавці фруктів, власниця зйомної квартири) поривався назвати бандерою. Як же тут "кримчани" будуть називатися?
Відповісти
Як Ви самі себе називаєте, ким Ви себе вважаєте, так Вас і будуть називати. Луцьк толерантне місто. Тут століттями живуть українці, євреї, поляки, росіяни, вірмени... кого тільки нема.
Відповісти
та бля пролікуйтеся нарешті, упороті. психіатр вам помогі.
Відповісти
начнем с тебе. вид сказу путлеровского тебе будемо личити щоб не гавчав на людей комуняка бешена.
Відповісти
Браво Пацани! Сам підот, тому ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ!!!!
Велком!!!!!)
Відповісти
Ви думаєте ці "кримські"вояки на застарілих "совітських"коритах вас захистять?Наївні ви люди.Просте розбазарювання бюджету бідної країни і не більше.Зате "рускоязичних"побільшає.Мрійте і далі про совок...
Відповісти
обицянки цяцянки а в реалии жопа...я завжди прав.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні