На Волині побудують 5 сміттєпереробних комплексів

0
0
На Волині побудують 5 сміттєпереробних комплексів
Протягом чотирьох наступних років на Волині планують звести 5 сміттєпереробних комплексів, оскільки існуючі полігони - переповнені.

Про це заявив начальник управління ЖКГ Волинської ОДА Андрій Пиріг.

За його словами, відпрвідну програму прийняла Волинська обласна рада 31-го травня. Згіно з нею, протягом чотирьох років у області зводитимуть полігони, де прийматимуть лише сортоване сміття. Вони будуть збудовані за сучасними нормами, тому очікують, що вони спричинятимуть менше шкоди екології регіону.

"В нас Луцьк буде переробляти 120 тисяч тонн у рік. Він буде приймати сміття з сусідніх районів. Звичайно, це буде робитись на договірних засадах. І це все сміття буде попередньо відсортоване, спресоване, і буде доставлятись у ці центри", - зазначив чиновник.

У скільки ж обійдеться впровадження цієї програми, поки що не кажуть. Відомо, що гроші братимуть із місцевих бюджетів на умові співфінансування, з обласного бюджету, а також залучатимуть соціально відповідальний бізнес.

Нагадаємо, на Волині існує 11 сміттєвих полігонів. Майже всі вони - переповнені, і вже за рік деякі з них не зможуть приймати тверді побутові відходи.

Також раніше повідомлялось, що у Луцьку відклали сміттєву реформу на два місяці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні