--> Сміттєву реформу у Луцьку відклали на два місяці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сміттєву реформу у Луцьку відклали на два місяці

2
-2
Сміттєву реформу у Луцьку відклали на два місяці
На полігоні твердих відходів у селі Брище продовжують приймати невідсортоване сміття.

Як розповів директор «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Кузьмич, дію заборони на прийом змішаних відходів вирішили відтермінувати на 2 місяці, до 1 серпня, – повідомляє Волинське телебачення.

На луцькому сміттєзвалищі у селі Брище у дві зміни з одним вихідним працює сміттєсортувальна лінія.

«Коли приходить сміття, воно є несортованим. Відбирається папір, відбирається ПЕТ-пляшка, флакони з-під мийних засобів, метал і скло», – розповів Віктор Киричук, заступник директора сортувальної лінії.

За відсортованим сміттям має приїхати представник переробника.

Зі слів Киричука, ціни коливаються від якості. Якщо ПЕТ-пляшка, то ціни 7-8 гривень за кілограм. Якщо скло, то кольорове дешевше, а біле дорожче. Буває на 50-100 тисяч гривень в місяць. Усі гроші йдуть на діяльність сортувальної лінії.

Як пояснив він, суть не в тому, щоб заробити, а в тому, щоби зекономити місце на полігоні відходів на 50 %.

З 1 червня тут мали приймати лише відсортовне сміття від тих громад, хто не має договору на сортування. Навколишні села, зазначив Валерій Кузьмич, не були до цьгого готові.

Із його слів, зараз у Луцьку ставлять потужну і сучасну сортувальну лінію. Він переконаний: цих дві лінії вистачить, аби закрити потреби полігону. Лінія має запрцювати в липні на вул. Дубнівській.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
-Вона вже пройшла! Дякую Порох і Ко! Понабирали полішуків та базарних торговців в мусатню, тепер взагалі в мусарні тупоПОГОЛОВЩИНА!!!)
Відповісти
Коли в чиновників і недодепутатів сміття в головах,то яка може бути реформа,вони вчасно і того не вивозять,а смородом вже просто всіх "дістали".ПЕРЕВИБОРИ нагайно.Але ж там є така ж верховна зрада.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні