Знайшли «зброю», яка належала брату Лесі Українки

2
11
Знайшли «зброю», яка належала брату Лесі Українки
У літературно-меморіальному музеї Косачів, що в Колодяжному Ковельського району, знайшли нові артефакти.

Їх відшукали в підвалі під Білим будиночком. Нині він затоплений та потребує ремонту, - йдеться у сюжеті "12 каналу".

«У підвалі нещодавно знайшли декілька речей, які належали брату Лесі Українки Миколі Косачу: кинджал дитяча забавка, підкова для поні, посріблена чайна ложечка, замок надверний маленький. Не хотілося б засипати цей підвал, можливо, там є ще цікаві речі», - розповіла завідувачка Колодяжненським літературно-меморіальним музеєм Ольга Бойко.

Ковельська районна влада, аби врятувати будинок, рекомендує підвал засипати. Мовляв, щоб він менше віддавав вологи самому будинку, який теж потрібно ремонтувати.

Музейники - проти. Кажуть, що там можуть бути ще цінні речі Косачів.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко, який приїхав проінспектувати стан музею, підтримав ідею відремонтувати підвал.

«Якщо в підвалі треба робити розкопки і там ще знаходять речі Лесі Українки і її сім'ї, то звичайно його робити треба. Щось робити треба однозначно», - сказав Савченко.

Раніше музейники забили на сполох, що будиночки у Колодяжному вкрилися тріщинами, обсипається підмурівка, підгнивають дерев’яні опори.

За попередніми підрахунками на ремонт треба приблизно п’ять мільйонів гривень. Це без підвалу.

На час ремонту музей закриють. Усе завершити мають до 150-річчя народження Лесі Українки, яке святкуватимуть у 2020 році.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо зброя не зареєстрована-хана малому!
Відповісти
Яка зброя? Дитяча забавка, яка була знайдена раніше. Знахідка не нова і про неї повідомляли. Чому журналісти так прикипіли до підвалу? ідеться про два будинки, що почали частково руйнуватися. Шановні, не переписуйте інформацію один з одного, до того ж великими помилками.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні