Екс-голова Ковельської РДА, який потруїв людям бджоли, повертає збитки

2
3
Екс-голова Ковельської РДА, який потруїв людям бджоли, повертає збитки
Власник господарства, через горе-діяльність якого на Турійщині загинули бджоли, колишній голова райдержадміністрації і регіонал Іван Смітюх.

Волинським пасічникам повертають збитки через потруєні бджоли.
Про це повідомили у Держпродспоживслужбі України.

Станом на 15 червня господарство-власник посівів добровільно відшкодувало фінансові втрати 12 з 17 пасічників.

Як пише "Район Ковель", власником господарства, яке потруїло людям бджоли, є Іван Смітюх. У минулому голова Ковельської РДА, член Партії регіонів та депутат Волинської облради. Нині йому належить СГТзОВ імені Лесі Українки у селі Колодяжне на Ковельщині.

Саме на території цього агрогосподарства під час проведення слідчих дій поліція виявила інсектицид «Престо», про який Держпродспоживслужба додатково проінформувала Українську лабораторію якості і безпеки продукції АПК для проведення досліджень.

Наразі ж у Держпродспоживслужбі з'ясували, що бджоли на пасіках Турійського району на Волині загинули внаслідок обробки посівів ріпаку препаратами інсектицидної дії з діючою речовиною лямбда-цигалотрин. Причиною загибелі бджіл стало порушення норм чинного законодавства при обробці посівів ріпаку препаратами інсектицидної дії з діючою речовиною лямбда-цигалотрин.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- а не бджіл!!!
Відповісти
Смітюх ніколи не був членом партії Регіонів, він був депутатом обласної ради і був членом фракції партії регіонів. Членом цієї партії був його брат Григорій. Це так для уточнення. Хоча вашому виданню схоже пофіг такі факти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні