На будівництво луцького «Егоїста» не пустили перевірку

4
-1
На будівництво луцького «Егоїста» не пустили перевірку
Працівників ДАБІ у Волинській області не допустили на будівництво житлового комплексу «Егоїст», що на проспекті Соборності 22.

Про це журналістам Волинь24 повідомили у відповіді на запит у Держархбудконтролі області.

З проханням провести перевірку до ДАБІ зверталися двічі. Спочатку таку ініціативу у грудні минулого року проявив голова ОСББ «Соборність» Василь Данилюк.

Однак у зв'язку зі змінами до Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарськрої діяльності» був встановлений мораторій на проведення перевірок юридичних осіб.

Тому працівники ДАБІ не змогли провести обстаження будівництва.

Ініціативою проведення другої перевірки стало ще одне звернення. Його працівники ДАБІ отримали 23 квітня. Таким чином провести обстеження багатоповерхівки планували у період з 7 по 18 травня.

Про заплановані заходи Управління повідомило й представника забудовника «Юкрейніан Девелопмент Індустрі». Окрім того, забов'язало забезечити присутність всіх учасників будівництва під час перевірки.

«Працівниками Управління в межах повноважень під час здійснення перевірки проводилися виїзди за адресою розташування об'єкта будівництва. Однак вони були недопущені до об'єкта будівництва для здійснення заходів архітектурно-будівельного контролю», - зазначили у ДАБІ.

Щодо цього порушення працівники Управління склали відповідний протокол.

Окрім того, ДАБІ забов'язало представників ТзОВ «Юкрейніан Девелопмент Індустрі» допустити перевірку на об'єкт будівництва.

Наразі Управління здійснює заходи щодо проведення позапланової перевірки.

Нагадаємо, будівництво багатостраждального житлового комплексу «Егоїст» розпочалося у 2015 році. Вже тоді мешканці сусідньої багатоповерхівки забили на сполох. Адже через будівництво у їхній багатоповерхівці на стінах почали з'являтися тріщини.

Тоді забудовника «Егоїста» оштрафували на 65 тисяч через відхилення від проекту будівництва. Згодом будівництво багатоповерхівки взагалі «заморозили».

Проте, це не завадило забудоникам знову розпочати роботи уже восени минулого року.

Підготувала Аліна БЕКЕРУК (для Волинь24)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Була, камера й нари кличуть.
Відповісти
Там Була Петрочук Ткачук підчинилися бандитам 90-х
Відповісти
значить є що приховувати,!
І взагалі який мудрагель увів мораторій на перевірку бізнесу,бізнес від якого залежить безпека громадян повинен бути під постійним контролем!
Відповісти
Сєня ввів. Дайте їм збудувати будинок, а потім не дозволяйте підключатись до водопостачання і водовідведення, газу і електрики. Впевнений, що дуже скоро вдячні інвестори повідкручують їм голови. Нехай пояснять людям, що вони купили ексклюзивне житло з можливістю срати по кущах і опалюватись буржуйками при світлі свічок. Прибіжать моментально і самі стануть в колінно-ліктеву позу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні