На членів луцького тервиборчкому поскаржаться в ЦВК

1
5
На членів луцького тервиборчкому поскаржаться в ЦВК
Центральну виборчу комісію проситимуть відкликати членів Луцької міської виборчої комісії, які не приходять на засідання та саботують відкликання депутатів.

Про це у суботу, 2 червня, розповів голова ТВК Леонід Будцев.

Нагадаємо, влітку 2017 року ініціативна група виступила за відкликання п'яти депутатів міської ради, які приєдналися до укропівської більшості. Мова йде про Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

Ініціативна група зібрала необхідну кількість підписів для відкликання депутатів, однак територіальна виборча комісія, яка повинна була розглянути документи, саботувала процес. Члени комісії систематично не приходили на засідання, а пізніше й зовсім зупинили процедуру відкликання депутатів.

Зрештою, Верховний Суд України визнав незаконним рішення Луцької міської виборчої комісії щодо припинення процесу відкликання 5 депутатів Луцької міської ради.

У четвер, 31 травня, члени тервиборчкому повинні були розглянути рішення судів у справі про відкликання, зокрема рішення Верховного суду. Також вони повинні були його виконати. Однак з 18 членів комісії на засідання прийшло лише 12. А ті, що прийшли, відмовились голосувати навіть за порядок денний засідання.

У суботу, 2 червня, засідання взагалі не відбулось. Прийшли лише 7 з 18 членів комісії, а цього замало для ухвалення рішень.

Голова ТВК Леонід Будцев заявив, що звернеться до Центральної виборчої комісії через невиконання членами місцевої комісії своїх обов'язків.

А та, за законом, може звернутися до очільників партій з проханням відкликати своїх представників з ТВК.

"В протоколі ми зафіксуємо неявку членів комісії. Це вже систематичне ігнорування засідань. І, як на мене, це робиться навмисно", - зауважив Леонід Будцев.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
звільнити,з роботи по "статті"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні