Центр реабілітації для атовців хочуть відкрити у Боголюбах

3
4
Центр реабілітації для атовців хочуть відкрити у Боголюбах
Представники міської та обласної влади вирішили змінити місце для майбутнього реабілітаційного центру для учасників АТО.

Якщо раніше центр планували відкрити на базі Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги, то нині – у корпусі №2 Волинської обласної клінічної лікарні, - повідомляє ІА Волинські новини.

Про відкриття центру говорили під час зустрічі бійців АТО, голови Волиньради Ігоря Палиці, міської влади, керівників медичних закладів та представників ОДА 30 травня.

Після того, як на позачерговій сесії Луцької міської ради з бюджету міста виділили 5 мільйонів гривень на облаштування профільного центру, очільник обласної лікарні Іван Сидор запропонував організувати його на базі лікарні в Боголюбах. З його слів, починати нове будівництво не доведеться – в медзакладі завершуються роботи з підготовки реабілітаційного центру.

«Центр на 70%-80% готовий. Ми вже закупили туди апаратури на 3 мільйони гривень. Там просторі коридори, стоїть сучасна апаратура, є сауна, басейн, велика територія, свіже повітря, ліс. Робимо ремонт своїми силами. Це важко, тому й просимо додаткове фінансування, адже потрібно ще докупити обладнання», - каже Іван Сидор.

Медик запевнив, що отримавши необхідні кошти, реабілітаційний центр зможуть відкрити за 2-3 місяці.

«Площа реабілітаційного центру велика, майже 400 квадратних метрів, він буде структурним підрозділом обласної клінічної лікарні. Коли центр запрацює, то в ньому проходитимуть реабілітацію хворі з цереброваскулярною патологією, з нейрохірургічними травмами, люди після операцій на головному мозку, після інфарктів, операцій на серці, пацієнти із заміною суглобів, після травм на колінах, які мають проблеми з хребтом», - пояснює заступник головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Микола Юрко.

На базі ж Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги планують облаштувати центр психологічної реабілітації.

Нагадаємо, 14 травня на сесію Луцькради прийшли обурені учасники АТО. Вони вимагали від депутатів виділити гроші на будівництво реабілітаційного центру на базі поліклініки №1.

Спершу депутати від «укропівської» більшості не підтримали ідею, однак коли учасники АТО заблокували виходи та не випускали їх із залу, передумали. Врешті на будівництво центру виділили 5 мільйонів гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так для всіх людей? Чи для учасників АТО.
Відповісти
«Обурені» чим? Хіба воювати не йдуть за покликанням!??(( Хмммммммм, вам привілеї, а значить війна ЗА ГРОШІ!, ... хммммм
Відповісти
Журналісти, ви все правильно зрозуміли, чи це якесь задзеркалля?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні