--> В «Променя» забрали парковку: в розважальному центрі заявили про політичний тиск | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В «Променя» забрали парковку: в розважальному центрі заявили про політичний тиск

0
10
В «Променя» забрали парковку: в розважальному центрі заявили про політичний тиск
Виконавчий комітет Луцької міської ради в односторонньому порядку розірвав договір між міським басейном та підприємством «Проміньпарксервіс» і тим самим – намагається відібрати парковку в розважального центру «Промінь».

Керівництво останнього заявило, що це політичний тиск на депутата міської ради, засновника Громадянського Руху «СВІДОМІ» та співвласника розважального центру Андрія Покровського.

Про це стало відомо у п’ятницю, 18 травня, під час засідання міського виконавчого комітету.


ДИРЕКТОР БАСЕЙНУ ПЕРЕДУМАВ СКАРЖИТИСЬ?

Заступник міського голови Костянтин Петрочук нагадав, що у середині 2016 року міська рада дозволила Спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі заключити договір з підприємством «Проміньпарксервіс» про облаштування парковки.

Передбачалось, що працівники басейну зможуть безкоштовно користуватись парковкою в робочий час, а відвідувачі – протягом двох годин. Однак від директора басейну Олександра Сологуба нібито надійшов лист зі скаргами на невиконання умов договору. Тож на виконком винесли проект рішення про його розірвання.
Заступник міського голови Костянтин Петрочук та директор міського басейну Олександр Сологуб
Заступник міського голови Костянтин Петрочук та директор міського басейну Олександр Сологуб

Цікаво, що cам директор басейну Олександр Сологуб попросив зняти проект рішення з розгляду.

«З керівництвом «Проміньпарксервіс» ми домовились про переговори. З понеділка зустрінемось і узгодимо питання так, щоб всі сторони були задоволені», - заявив він.

«ЮРИДИЧНО НІКЧЕМНЕ РІШЕННЯ»


Просила зняти питання з розгляду й низка депутатів та членів виконкому.

Так, Павло Данильчук зауважив, що єдиний аргумент для розірвання договору – лист директора басейну, хоча про що у ньому йдеться невідомо, адже копії листа немає у проекті рішення. При цьому депутат запевнив, що при облаштуванні парковки підприємці знайшли компроміс з місцевими мешканцями – облаштували спортивний і дитячий майданчики, посадили дерева тощо.

«Проблема висмоктана з пальця. Всі ми знаємо, що це політичні розбірки, спрямовані на те, щоб приструнити співвласника розважального центру, депутата Андрія Покровського, зробити його лояльним», - додав обранець громади.

Нагадаємо, політолог Антон Бугайчук вважає, що з допомогою парковки «УКРОП» тисне на Андрія Покровського, щоб перетягнути на свій бік. Це пов’язано з можливим відкликанням п’яти депутатів міської ради та втратою «УКРОПом» більшості у раді.
Юлія Вусенко вважає, що таке рішення відлякає інвесторів
Юлія Вусенко вважає, що таке рішення відлякає інвесторів

«Після таких діалогів з міської ради, ті, хто думають над внесенням інвестицій у Луцьк, будуть робити це набагато прискіпливіше або взагалі не робитимуть», - додала депутат Юлія Вусенко.

Член виконкому Ігор Алєксєєв також запитав у доповідача Костянтина Петрочука, чи готовий він нести відповідальність за це рішення, якщо будуть «юридичні наслідки». На що той відповів, що за рішення відповідає не він особисто, а виконком.

«Такі рішення ухвалюються за столом переговорів. Розірвання договору в односторонньому порядку юридично недоцільне і нікчемне», - додав член виконкому Андрій Киця.

Втім голова виконавчого комітету Григорій Пустовіт все ж таки поставив питання на голосування. За нього проголосували 8 членів виконкому, чого вистачило для ухвалення рішення. Тож «Промінь» може втратити парковку.

Цікаво, що окрім працівників "Променя", під час розгляду питання до зали засідань Луцькради зайшли і кілька молодиків у спортивних костюмах. Один із "тітушок" намагався перешкоджати фотографу ІА "Волиньпост" Павлу Березюку.
На засідання виконкому прийшли «тітушки»
На засідання виконкому прийшли «тітушки»

В «ПРОМЕНІ» КАЖУТЬ ПРО ПОЛІТИЧНИЙ ТИСК

Директор РЦ «Промінь» Дмитро Грелюк пов’язує таке рішення виконавчого комітету з тиском на співвласника розважального центру, депутата та засновника Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрія Покровського.

«Ми вважаємо, що це відвертий тиск на бізнес, адже немає жодних юридичних підстав для розірвання договору. У ньому чітко вказано – розірвання можливе лише за згодою двох сторін з письмовим декларуванням позицій. А до нас не було жодних звернень. Це тиск на бізнес і свавілля влади», - заявив керівник «Променя».

«Я не виключаю, що таким чином влада хоче схилити Андрія Покровського на свій бік», - додав він.

Чи будуть оскаржувати рішення виконкому в суді, у «Промені» поки не коментують.
Дмитро Грелюк заявив про політичний тиск та свавілля
Дмитро Грелюк заявив про політичний тиск та свавілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні