Апеляційний суд у Луцьку пікетують через «умовний термін» Мігасу

9
-1
Апеляційний суд у Луцьку пікетують через «умовний термін» Мігасу
Апеляційний суд пікетують лучани, які обурені рішенням суду призначити Володимиру Мігасу три роки "умовного" за аварію, коли він п'яним збив ліцеїста.

Пікет відбувся у п'ятницю, 18 травня.

На ньому присутні активіст Сергій Рижков, член Волинського Центру розвитку урядування Юрій Моклиця, голова правління Міжнародної академії демократії Володимир Пащенко, депутати Луцькради Павло Данильчук і Микола Собуцький, активісти "Національного корпусу" та учасники АТО.

За словами пікетувальників, вони прийшли, щоб запитати у служителів Феміди, чому з вироку забрали частину про те, що Володимир Мігас був нетверезим за кермом на час скоєння аварії.

Спеціаліст зі забезпеченню зв'язків із громадськістю і ЗМІ каже,що голова суду Петро Філюк у відряджені, а тому коментувати ситуацію не може. Також у відрядженні двоє із суддів, які приймали рішення про "умовне" покарання. Третя суддя наразі на засіданні.

"У них був шанс залишити все, що вони накрали і почати жити по-новому. Залишити бізнес і працювати далі. Але вони ним не скористувались. Для чого було створювати отакий резонанс. Вони ж знали, що так буде. Батьки попросили відпустити, а ми просимо по-іншому. Дали б йому 3,5 роки. Відсидів би собі півроку і його б випустили за зразкову поведінку", - каже Сергій Рижков.



Нагадаємо, у грудні 2016 року п’яний луцький бізнесмен Володимир Мігас просто на пішохідному переході на вулиці Дубнівській на великій швидкості збив юнака.

Навіть через дві години після аварії в його крові виявили більше трьох проміле алкоголю (допустима норма – 0,2 проміле). Після того, як сталась аварія, Мігас робив спроби втекти з місця події.

Коли його затримали, водій виявився в автівці зі спущеними штанами, а поруч нього була супутниця. В салоні авто також знайшли пляшку коньяку.

5 грудня 2017 року Луцький міськрайонний суд виніс вирок – чотири з половиною роки позбавлення волі.

Тим часом, Апеляційний суд Волинської області виніс нове рішення: звільнити обвинуваченого від відбування основного покарання, якщо він протягом трьох років іспитового строку не вчинить нового злочину.

Батько Владислава Андрушківа Володимир у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповів, що сам просив у суддів, аби винуватця жахливої аварії відпустити.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Активісти" знайшли спосіб пропіаритися! Чи є обурення батьків потерпілого? Якщо немає, значить потерпілі домовилися з винуватцем. Це їх справа.
Відповісти
Дійсно, а коли завтра Мігас сяде за кермо в нетверезому вигляді і ще когось покалічить-чия це тоді справа буде?
Відповісти
Про що ви говорите. Дитину скалічили, люди вийшли добитися справедливості, а ви зловтішаєтесь. Вони захищають і нас з вами. Якщо не вийшли самі на мітинг, то нема чого дурно тиснути на клавіші
Відповісти
Де наші суди присяжних? Чи не час уже здійснювати народовладдя в судовій частині? Зміну законодавчої, виконавчої та президентської влади народ здійснює, а ось судову владу поки ніяк. Пора. Пора.
Відповісти
Судді, черви порозповзались по норах. Їх треба вогнем викурювати з їх троповерхових будиночків. Слизняки трусливі. Якби міг розтоптав би.
Відповісти
Якраз це і є робота активістів. Чомусь мене, вас там немає. Вони зараз роблять за нас нашу роботу. Завтра не дай бог ці срані суддішки будуть судити нас з вами. І щоб цього не сталось працюють активісти.
Відповісти
поховалися наче щурі коли запахло "смаженим"! Довго доведеться сидіти...
Відповісти
Якби було "європейське" судочинство то ці троє, що на останній фотографіі вже б давно у тюрмі сиділи.
Відповісти
і без обідів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні