Психолог пояснила, чому Луцьку потрібний реабілітаційний центр для атовців

0
0
Психолог пояснила, чому Луцьку потрібний реабілітаційний центр для атовців
Волиняни-учасники АТО практично не мають можливості амбулаторно отримати допомогу психолога. Тому військові, а також їхні дружини, діти та батьки залишаються сам на сам із проблемами.

Про це інтернет-виданню «Волинь24» розповіла психолог, волонтер Олена Звєрєва.

Нагадаємо, у понеділок, 14 травня, на сесію Луцькради прийшли обурені учасники АТО. Вони вимагали від депутатів виділити гроші на будівництво реабілітаційного центру на базі поліклініки №1.

Спершу депутати від «укропівської» більшості не підтримали ідею, однак коли учасники АТО заблокували виходи та не випускали їх із залу, передумали. Врешті на будівництво центру виділили 5 мільйонів гривень. Всього ж потрібно близько 15.

Психолог Олена Звєрєва каже, попри те, що у місті працюють два госпіталі для учасників АТО (військовий та ветеранів війни), потреба в такому реабілітаційному центрі величезна.

«Два госпіталі працюють, але туди путівка дається раз на рік на 14 днів. Це треба брати лікарняний або відпустку на роботі. Зрозуміло, що не у всіх це виходить. Амбулаторного прийому, щоб можна було прийти і швидко отримати допомогу, у Луцьку для атовців немає», - пояснює медик.

Водночас, з її слів, є потреба у психологічній реабілітації не лише для учасників АТО, а й для їхніх дружин, батьків, дітей.

«У двох кабінетах, які працюють у першій поліклініці, навантаження величезне. Там приймаю по 15-18 чоловік на день. Доводиться запрошувати їх одночасно в кабінет, влаштовувати групові заняття. Практично немає індивідуальної психологічної допомоги», - каже Олена Звєрєва.

«В госпіталі є психолог, але туди треба лягти в стаціонар. А в психлікарні, щоб потрапити на прийом, потрібно стати на облік. А хто захоче це робити, маючи психологічні, а не психіатричні проблеми?» - зазначає Олена Звєрєва.

Вона каже, що у реабілітаційному центрі планують передбачити аж дві ставки психолога, а ще лікарів загальної практики, середнього персоналу.

«Психологічна допомога, водолікування, тренажери, масажі – це те, чого більше ніде немає. У багатьох є проблеми з хребтом – поранення, контузії. Усе це потрібно лікувати. Ми були на прийомі у голови ОДА Олександра Савченка і він обіцяв свою підтримку», - додає лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні