--> Втриматись при владі: у луцькій мерії знову змінили регламент | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Втриматись при владі: у луцькій мерії знову змінили регламент

0
-2
Втриматись при владі: у луцькій мерії знову змінили регламент
У Луцькій міській раді внесли зміни до регламенту, які не дозволяють депутату головувати на сесії, якщо міський голова чи секретар ради відмовляються це робити.

Про це стало відомо у понеділок, 14 травня, під час позачергової сесії Луцької міської ради.

Зауважимо, ця норма у регламенті з’явилась 9 місяців тому завдяки утворенню нової «укропівської» більшості.

Це було зроблено для того, щоб депутат Григорій Пустовіт зміг головувати на сесії та усунути з посади секретаря ради Юлію Вусенко.

Наразі ж саме «УКРОП» висловив бажання забрати цей пункт з регламенту міської ради.

«Потрібно привести регламент у відповідність до законодавства», - лаконічно пояснив автор проекту рішення Микита Рабан.

Натомість опозиційні депутати заявили, що це маніпуляція регламентом. Втім, 22 обранці громади від більшості таки проголосували за зміну регламенту.

Нагадаємо, політолог Антон Бугайчук заявив, що такі зміни пов’язані з тим, що Верховний Суд України визнав незаконним рішення Луцької міської виборчої комісії щодо припинення процесу відкликання 5 депутатів Луцької міської ради.

"Відтак, є ймовірність, що з міської ради відкличуть 5 депутатів “перебіжчиків”. Через це “гойдалка” серед більшості повертається у інший бік, бо 5 нових депутатів ймовірно не будуть підтримувати “Укроп” та “Батьківщину”. Отже владу собі можуть повернути пропрезидентська “Солідарність”, “Самопоміч”, “Свобода” та “Народний контроль”. Є шанс обрати нового секретаря, заступників міського голови та докорінно оновити владу в місті", - зазначав він.

«Проте, зі зміною регламенту, якщо “Солідарність”, “Самопоміч” та інші фракції захочуть повернути собі доступ до реальних повноважень у місті, вони не зможуть це зробити, навіть коли зберуть достатньо голосів. Бо умовно Юлія Вусенок не зможе легально вести засідання так, як це колись зробив Пустовіт", - пояснював політолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні