Діти, яких б’ють, виростають садистами і мазохістами, - луцький психолог

4
14
Діти, яких б’ють, виростають садистами і мазохістами, - луцький психолог
Луцький психолог Олена Звєрєва озвучила найбільш дієві методи покарання дітей.

Про це вона розповіла у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у Ковелі 36-річний чоловік вдарив хлопчика у вухо, бо той грався домофоном. У дитини - розрив барабанної перетинки.

Вона переконана в тому, що дітей не можна бити в будь-якому випадку. Олена Звєрєва каже, що окрім образи і приниження, дитина, яку били, нічого не пам’ятатиме про своє дитинство.

«Тоді в неї розвивається звичка терпіти біль, крім того з’являється схильність до мазохізму та садизму. Це однозначно є травмуючим моментом для її психіки та душі. Дітки народжуються щирими, добрими, натомість рідні батьки вчать їх битися», - розповідає психолог.

Вона додає, що батьки часто жаліються на те, що діти б’ються в садочку. Найгірше те, що рідні знімають із себе відповідальність, мовляв, вони не вчили власне чадо махати кулаками. Олена Звєрєва переконана, що дитя перейняло цей «гіркий досвід» від власних батьків, бо вони підіймають власну доньку чи сина руку.

«Дитина не має боятися батьків, вона мусить боятися їх образити. Якщо дитина зробила кепсько, можете образитися на неї. Скажіть, що вам страшенно прикро, що ваша добра й чуйна дитина вчинила недобре. Звісно, найлегше, - це дати лупня. Але так роблять лише батьки, які свідомо хотіли б виростити примітивного ідіота, який боїться лише фізичного насилля, і не має жодних моральних рис», - коментує психолог.

Психолог переконана, що немає дітей, які заслуговують на жорстоке покарання від найрідніших людей.

«У нас ціла нація рабів, яких виховали в радянські часи. Це діти, яких вчили бути як всі, порівнювали з іншими. І це порівняння, як правило, «грало» не на користь власної дитини», - каже луцький психолог.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бити чи не бити: луцька віп-мама поділилася секретом виховання дітей

Вона додає, що на прийом до неї приводять дітей з неврозами і навіть істеричними припадками, коли діти від страху навіть втрачають свідомість і не розуміють, чого від них хочуть, нащо їх народжували.

«А потім батьки пробують компенсувати побиття дорогими іграшками. Вони не розуміють, що питання ж не в матеріальному, а в тому, як вони компенсують те душевне тепло, яке вони не додали. Найжахливіше – коли дитину б’є мама. Людина, яка має дарувати тепло, ласку, раптом стає жорстокою та агресивною», - підсумувала психолог Олена Звєрєва.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фантазіі психолога,,,а реальність життя протилежна
Відповісти
батькам як і педагогам в садочку і школі треба вміти відчувати границю між адекватною і неадекватною поведінкою дитини. деколи інакший спосіб виховання, як влупити по задниці (АЛЕ ТІЛЬКИ ПО ЗАДНИЦІ !!!!!!!!!) не допомогає. покарання повинно носити виховний характер з метою припинення вседозволеності. у старшому віці (від 8 років ) бити вже пізно. дитина, яка у такому віці не розуміє слів, є психологічно не врівноваженою і її варто показати психологу , а деколи - і психіатру.
Відповісти
Мене от не били,і шо виросло))) Ужас!))) Ну і я своїх не б'ю ,побачим як буде)))
Відповісти
Люби як душу, тепи як грушу!!! Інколи не те, що можна, а треба дати по попі, але обов'язково дитина повинна знати за, що її б'ють!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні