Луцька влада відхрестилась від смороду

3
0
Луцька влада відхрестилась від смороду
Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад вважає, що сморід може виникати за межами Луцька – у селі Гірка Полонка, чия каналізаційно-насосна станція не справляється з потужностями. Натомість у місті начебто немає причин для неприємних запахів.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Причина виникнення неприємного запаху – не в Луцьку. На рівні міста було вжито усіх можливих заходів, аби вирішити проблему смороду в мікрорайоні Вересневе. У 2017 році в терміновому порядку міською радою Луцька було виділено близько 5 млн грн на побудову каналізаційної мережі в мікрорайоні Вересневе, якої там не існувало більше 20 років і всі несанкціоновані скиди каналізаційних стоків потрапляли на очисні цукрового заводу», - заявив Григорій Недопад.

«Завдяки побудові каналізаційної мережі, всі ці маси перенаправлені на очисні споруди міста Луцька. Таким чином проблеми з неприємним запахом, що відчувався в районі Вересневого, вулиці Львівська й ГПЗ, були вирішені», - додав чиновник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку на 40-му смердить каналізацією. ВІДЕО

«Можливо, неприємний запах, який відчувався днями в окремих районах Луцька, поширюється із села Гірка Полонка. Каналізаційна мережа у Гірці Полонці не підключена до мереж Луцька, село не має власних очисних споруд. Сільська рада Гірки Полонки досі не змогла вирішити проблеми смороду і не знайшла можливостей для підсилення каналізаційно-насосної станції, при цьому і на об'єднання із Луцьком Гірка Полонка не погоджується», - наголосив посадовець.

З його слів, Луцька міська рада не має повноважень для вирішення проблем зі смородом за межами міста, тому на це повинне звернути увагу обласне управління екології.

Нагадаємо, депутати Волиньради відмовились давати гроші на каналізацію у Гіркій Полонці.

Серед інших можливих причин смороду Григорій Недопад називає початок сільськогосподарських робіт навколо Луцька.

«Підприємство «Луцькводоканал» здійснює контроль по каналізаційних мережах Луцька, де явних підстав для виникнення запахів немає», - переконує чиновник.

«Неприємний запах також може долинати із Липлянських очисних споруд. На ці очисні споруди лягає навантаження не лише від Луцька, але і від 15 навколишніх сіл. Там необхідно робити масштабну реконструкцію систем очистки, спільно з обласною радою і ОДА шукаємо шляхи реалізації дороговартісної програми по реконструкції систем очистки. На рівні міста контролюємо це питання спільно із патрульною поліцією і муніципальною вартою, аби не допускати випадків несанкціонованих зливів нечистот асенізаторами», - резюмував Григорій Недопад.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось так завжди,землю дерибанити то влада може,а навести порядок -то "я не я і хата не моя"..
Відповісти
І я так вважаю.Стоїть стійкий запах міндрбрив
Відповісти
це УКРОП розкладається. От і смердить по усьому місту.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні