Депутати не хочуть давати гроші на каналізацію в Гіркій Полонці

5
2
Депутати не хочуть давати гроші на каналізацію в Гіркій Полонці
Волинські депутати не хочуть виділяти 350 тисяч гривень на реконструкцію каналізаційно-насосної станції у селі Гірка Полонка Луцького району, яка не може очистити усі фекальні відходи.

Про це стало відомо у вівторок, 20 березня, під час засідання обласної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

В рамках змін до обласної екологічної програми депутатам запропонували виділити 350 тисяч гривень на реконструкцію каналізаційно-насосної станції у Гіркій Полонці. Всього ж на заміну обладнання потрібно 700 тисяч гривень.

Як пояснив, заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, Гірка Полонка попросила допомоги у цьому питанні у Луцька, адже КНС, яка не справляється з обсягами каналізаційних стоків – проблема не лише села, а й міста. Сільська влада попросила підключити гіркополонківську каналізацію до міської мережі. Однак, міські чиновники відповіли, що цього робити не можна, мовляв очисні споруди Луцькводоканалу не витримають навантаження. Тож вирішили робити реконструкцію КНС у Гіркій Полонці.

«Зараз Гірка Полонка возить стоки автомобілями і зливає на асенізаційні поля. Це дорого і неефективно», - зауважив посадовець.
Однак члени комісії виступили проти виділення грошей на КНС у Гіркій Полонці.

«Невже місто не може дати гроші на КНС? У Луцька бюджет мінімум вдвічі потужніший за обласний. Якщо ми виділимо ці гроші з обласного фонду охорони навколишнього середовища, де всього 4 мільйони гривень, це буде несправедливо по відношенню до інших районів», - зазначив депутат Юрій Ройко.

Врешті, члени комісії зняли питання з розгляду і порадили луцьким чиновникам подумати над співфінансуванням.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не хочуть об'єднуватись з Луцьком - нехай шукають гроші самостійно, хіба не так?
Відповісти
Луцьк сам потім буде нюхати те лайно, а ви розумні тут будете волати!!!
Відповісти
Щоб Ви і знали, будемо знову нюхати те лайно всі разом, якщо міська рада замість того щоб хоча трішки думати за людей, буде ВИМАГАТИ від Гіркої Полонки 700 тис. грн. за підключення до міської каналізаційної мережі. Ви тільки вдумайтеся в цю цифру. Питання - за що?
Міська рада за рахунок Гіркої Полонки хоче придбати насосний агрегат для своєї КНС , а Гірка Полонка справилася з будівницттвом нової КНС і без них.
Нехай роздупляться нарешті міські чиновники, і задумаються, що доброго роблять своїми діями для людей . Хочуть травити смородом і далі всіх, в тому числі і Вас, шановні лучани.
А гроші депутати не хочуть давати для міської ради на реконструкцію КНС Луцьк водоканалу, а не для Гіркої Полонки
Відповісти
КНС готова до роботи а за підключку 700тисяч ось реалії
Відповісти
Гімно в обмін на вибори
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні