Це бунт проти Творця і вияв гордості, - священик про самогубців

3
-1
Це бунт проти Творця і вияв гордості, - священик про самогубців
Протоієрей Віталій Собко зазначає, що самогубство - це бунт проти Бога, вияв невір'я і гордості.

про це пише інтернет-видання ВолиньPost.

За словами Віталія Собка, свідоме самогубство – дуже великий гріх.

"Це бунт проти Творця, вияв невір’я і гордості. Відрікаючись від життя, самогубці відрікаються і від Бога, адже життя є Його найбільшим даром людині", - каже священик.

А також додає, того, хто свідомо вчинив такий гріх, позбавляють церковного відспівування, погребіння і поминання. Про це слід пам’ятати усім і берегтися від такої найбільшої диявольської спокуси.

На думку Віталія Собка, кожне самогубство - це індивідуальна в кожному випадку сукупність негативних факторів. Щодо сумної статистики на Волині саме у післяпасхальний тиждень, то священик зауважує, що, можливо, додатково впливають на людей весняна депресія, втома і наслідки неправильних пасхальних святкувань.

Водноча на думку архімандрита Костянтина Марченко люди нині надміру себе шкодують. За його словами, усе націлене на те, аби людину виховати егоцентричною.

"Сучасна людина живе у великій гордині і самозакоханості. Як наслідок при перших проблемах - саможаління. Воно і доводить людину до дурниць", - каже священнослужитель.

Нагадаємо, 15 квітня у Ківерцях матір 3-річної дитини написала передсмертну записку, у якій попрощалась з рідими і просила виховати дитину, і напилась пігулок. Ввечері того ж дня у Прилуцькому повісився дідусь. Надвечір 16 квітня у Луцьку чоловік хотів накласти на себе руки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А він не пробував шукати причину самогубства в економічних і емоційних проблемах..?
Відповісти
В нього синдром ПГМ + забезпечене життя на широку ногу, так що нічого він шукати не буде.
Відповісти
Значить, підірвавши себе разом з ворогами гранатою, викликавши вогонь на себе, підставляючи власне авто під автобус без гальм і з пасажирами і т.п. - то це все гріх і гординя? Передайте тому собку - що нічим він не кращий за совка - зупинився в розвитку десь в середньовіччі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні