Луцького кримінального авторитета «Алєня» взяли під варту

0
2
Луцького кримінального авторитета «Алєня» взяли під варту
Кримінального авторитета "Алєня", якого підозрюють у викраденні і катуванні людей через біткоїни, взяли під варту.

Судове засідання відбулося 6 квітня, - пишуть Волинські новини.


Нагадаємо, у березні за вчинення низки тяжких злочинів затримали чотирьох лучан, віком від 31 до 36 років. Зловмисники незаконно позбавили волі 33-річного та 40-річного жителів Луцька, які займались видобутком криптовалюти.

Згодом затримали кримінального авторитета Олега Кравчука, знаного за прізвиськом Алєня. Його вважають організатором викрадення.

Адвокат затриманого Віктор Коренга зауважив, що його підопічний прибув у супроводі конвою, хоча запобіжний захід ще не обрали. Відтак, попросив звільнити підопічного, щоб він сидів разом із захисником.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Луцький кримінальний авторитет «Алєня» почав голодувати

Суд підтримав звернення та дозволив звільнити затриманого на час розгляду справи.


Також захисник Олега Кравчука (Алєні) зауважив, що слідчі втручалися в його особисте життя, у приватне спілкування, адже знімали дані з телефону не маючи на це відповідного рішення суду.

На це прокурор Ігор Демчишин зауважив, що є клопотання про арешт майна. Далі прокурор озвучив клопотання щодо тримання затриманого під вартою.

І додав, що здобуто вагомі докази із допиту свідків і є ризик щодо можливого переховування підозрюваного від слідства.

«Підозрюваний не працює, не має постійного джерела доходу, він може впливати на свідків, адже двоє підозрюваних знаходяться на волі. Йому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі. Він був неодноразово судимий, загальний строк відбування покарання - більше 20 роківю. Нині він підозрюється у вчиненні тяжкого та умисного злочину», - наголосив прокурор та попросив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів без можливості внесення застави.


Адвокат, своєю чергою, звернувся до суду та сказав, що підопічний був затриманий незаконно.

Із матеріалів справи стало відомо, що потерпілий чув, як у телефонному режимі, під час вчинення неправомірних дій, звучали клички людей «Сємьон», «Табак», «Асєтін», «Йожик», «Бєлий», «Якарь». Даючи покази, одна особа казала, що йому пропонували вступити в банду «Алєні», адже найближчим часом мають «накрити» двох «бариг». Він відмовився, після чого, за декілька днів, відбувся напад та викрадення людей.


Під час судового засідання слідчі надали скріншоти телефону затриманого. На їхню думку, вони свідчать про переписку та з’язок із учасниками злочину.

Під час дебатів слідчий зауважив, що є свідчення про причетність Кравчука до злочинів, затриманий має непогашену судимість, тому для нього просять запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокат наголосив, що сторона обвинувачення не має доказів причетності підзахисного до злочинів й озвучені ними свідчення не додані до справи.


«Після дати вчинення злочину підзахисний був у Луцьку, йому не надходив виклик на допит. А всі покази - дані з чужих слів. Будь-які докази вчинення моїм підзахисним правопорушення відсутні. Щодо впливу на свідків, то такого досі не вчинялося, а вже пройшло 19 днів із часу вчинення правопорушення. Коли було затримання, то підзахисний надав для огляду свій автомобіль. Тому взяття під варту – необґрунтоване»,- звернувся до суду адвокат.

«Мене звинувачують незаконно, потерпілих я не знаю. Переховуватися не планую. Хоча і спілкувався з окремими підозрюваними, але відношення до вчинення ними правопорушення не маю. Готовий сприяти слідству», - звернувся до суду сам Олег Кравчук.

Після цього суддя пішов у нарадчу кімнату після чого оголосив ухвалу, відповідно до якої Кравчука триматимуть під вартою без права внесення застави 60 діб - до 2 червня включно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні