--> Кожен посилається на свій закон, - юрист про скандал з повістками у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кожен посилається на свій закон, - юрист про скандал з повістками у Луцьку

4
24
Кожен посилається на свій закон, - юрист про скандал з повістками у Луцьку
Юрист Олег Огородник прокоментував ситуацію голови ОСББ Юлії Сабатюк, яку оштрафували за відмову роздавати повістки.

Про це повідомляє Нова Волинь.

Нагадаємо, Юлію Сабатюк викликали у міський військовий комісаріат для ознайомлення і підписання протоколу про адміністративне порушення через відмову вручати повістки призовникам.

За словами Олега Огородника, перший Закон України про ОСББ яким і керується голова асоціації ОСББ “Лучани”, не передбачає покладення таких обов’язків, як повідомлення військовозобов’язаних і вручення їм повісток чи подання відповідних документів до військових комісаріатів.

«А Закон України про військову службу зобов’язує житлово-експлуатаційні організації, а також власників будинків, які здійснюють їх експлуатацію (сюди можна зарахувати і ОСББ), виконувати такі функції», - каже юрист.

А також додає:

«Тут, дійсно, з одного боку і військовий комісаріат правий, посилаючись на свій закон. І також можна зрозуміти голову ОСББ, яка також посилається на свій закон, в якому це не передбачено. В даному випадку я вважаю, що крапку – який закон правильніший – поставить суд і тоді дійсно буде такий прецедент».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
24

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому не зістиковуються закони? Хто їх пише з цілою аравою помічниць у коротких спідницях. Якщо срані депутати з купленими вищими освітами не можуть створити нормальний закон, то вихід один, забирайте своїх помічниць і на передову за 7 чи скільки там тисяч.
Відповісти
Голова ОСББ не є власником будинка, і може навіть не жити у будинку..... Нехай штрафують всіх власників квартир, бо вони є співвласниками.... Все чітко ясно, що солдафони напартачили.
Відповісти
По-перше, згідно п.22.Положення про підготовку і проведення призову громадян: "Усі громадяни, які викликаються районними військовими комісаріатами для проходження приписки, зобов'язані прибути до призовних дільниць у терміни, зазначені у повістці". Тобто повістки направляють комісаріати.
По-друге, згідно ст.21 Житлового кодексу УРСР: " Органи громадської самодіяльності населення (до яких відносяться ОСББ та асоціація ОСББ) відповідно до положень про них беруть участь у розробленні і здійсненні заходів по поліпшенню експлуатації житлового фонду, здійсненні контролю за якістю і строками виконання ремонту жилих будинків, організації соціалістичного змагання за зразкове утримання житлового фонду, а також у здійсненні інших заходів по управлінню житловим фондом та забезпеченню його схоронності". Тобто, ні ОСББ, ні асоціація ОСББ не займаються безпосередньо експлуатацією будинку. Таку функцію виконують безпосередньо власники квартир та підрядні організації. Згідно ст.4 ЗУ "Про ОСББ": "Об'єднання створюється як непідприємницьке товариство для здійснення функцій, визначених законом". Законом про ОСББ не передбачено здійснення функцій по експлуатації будинку ні ОСББ, ні асоціації ОСББ.
Відповісти
"В даному випадку я вважаю, що крапку – який закон правильніший – поставить суд і тоді дійсно буде такий прецедент" В Україні немає прецедентного права
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні