У Луцьку голову ОСББ оштрафували, бо відмовилася розносити повістки призовникам

3
4
У Луцьку голову ОСББ оштрафували, бо відмовилася розносити повістки призовникам
Голові асоціації ОСББ у Луцьку Юлії Сабатюк призначили штраф за відмову розносити повістки призовникам.

Про це розповіла сама Юлія Сабатюк, - інформує Конкурент.

4 квітня голова асоціації ОСББ у супроводі журналістів прийшла у Луцький об'єднаний міський військовий комісаріат, аби з'ясувати, на яких підставах її змушують роздавати повістки призовникам.

Нагадаємо, Юлію Сабатюк викликали у міський військовий комісаріат для ознайомлення і підписання протокола про адміністративне порушення через її відмову як голови асоціації вручати повістки призовникам.

Як розповіла Сабатюк, пресу у приміщення не пустили, посилаючись на те, що військкомат – режимний об'єкт. Саму Юлію Сабатюк змусили здати телефон і сумку.

"У кабінеті військового комісара підполковника Худика я намагалася пояснити, але ніхто абсолютно моїх роз'яснень не слухав. Зразу написали постанову й оштрафували. Я вже була в адвоката, все з'ясувала. Будемо робити розголос цієї справи, бо так не можна. І справа навіть не у штрафі", – повідомила голова ОСББ.

Розмір призначеного штрафу становить 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Проте військовий комісар Василь Худик, зі слів Юлії Сабатюк, вважає свої дії правомірними, адже у країні війна.

Юристи ж такі дії представників військкомату називають неприпустимими, доставляти повістки призовникам не входить до повноважень голів ОСББ.

"Ми не власники, ні реєстру в нас немає, люди реєструють, кого вважають за потрібне, беруть усі довідки в ЦНАПі, я ж до того не маю ніякого відношення", – додала Юлія Сабатюк.

Окрім того, в розпорядженні військового комісара йдеться про те, що Юлія Сабатюк "зобов'язана сповістити" і "забезпечити явку призовника", а також у триденний термін надати представникам військкомату другий екземпляр повістки з підписом призовника.

"Совдеп повний, справжній, і ніхто не хоче змінюватися. Люди не розуміють, що вони, перш за все, повинні виконувати свої обов'язки, а не "нагружати" когось", – додала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У країні не війна, а антитерористична операція. Так сказав президент шоколадний. Тому операцією мають займатись сбу і поліція. А Васік Худик хай бере повістки і вперед. Та й жирок трохи скине. А голова ОСББ молодець.
Відповісти
Таке враження, що повернувся на 50 років назад.
— Распространите среди жильцов нашего ЖЭКа.
— А е?..
— А если не будут брать — отключим газ!
Відповісти
Нажаль влада Порошенко своїми протизаконними діями, ще більше віддаляють Украіну від правової країни. У українців два вороги один у Укремлі, другий цукровий на Банковій!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні