Українців закликають відмовитись від пластикових квітів на кладовищах

2
6
Українців закликають відмовитись від пластикових квітів на кладовищах
Українців закликають відмовитися від штучних квітів на кладовищах, бо вони забруднюють навколишнє середовище.

Про це написали у групі "Let's do it, Ukraine" у Фейсбуці.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Спочилим треба пам'ять і шана, а не гори мертвих квітів, - волинський священик про кладовища

У соцмережі пишуть, що штучні квіти виготовляють з великої кількості компонентів. Пелюстки - це синтетичні тканини, наприклад поліестер, латекс, органза, оброблені різними хімічними складами для додання пластичності і стійкості.

"Для фарбування найчастіше використовуються анілінові фарби, що представляють собою досить токсичні сполуки, які можуть чинити негативний вплив на здоров'я, викликаючи запаморочення, головний біль, слабкість. Стебла, бутони і інші декоративні елементи штучних квітів в більшості випадків виготовляються з пластика, найчастіше ПВХ, який також досить токсичний. Серцевини квітів і дрібні прикраси можуть виготовлятися з пінопласту. Пінопласт при нагріванні може виділяти канцерогенну речовину стирол", - йдеться у дописі.

При спалюванні штучних квітів в навколишнє середовище можуть виділятися важкі метали і діоксини. Переробці вони не піддаються - складно встановити тип пластика для грамотного сортування відходів.

"На що ви витрачаєте ці гроші? На сміття, яке забруднює навколишнє середовище. Адже є більш екологічні варіанти. Наприклад, можна висадити багаторічники, карликові чагарники або просто зробити доглянутий газон без квітів, прикрасити могилу живими квітами в горщиках", - додають у дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кожний рік одне й те саме. Що, криза жанру?
Відповісти
А я підтримую ідею. Коли доводиться іти на похорон я купую маленьку пластикову квіточку, і без вінка. А рідним спочилого даю кошти приблизно вартості вінка. У людей горе , а я повинен фінансувати продавців вінків. Погодьтесь це дурня.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні