Спочилим треба пам'ять і шана, а не гори мертвих квітів, - волинський священик про кладовища

4
5
Спочилим треба пам'ять і шана, а не гори мертвих квітів, - волинський священик про кладовища
Священик із села Тростянець Ківерцівського району, протоієрей Сергій Ледвовк наголошує, що на кладовищі не потрібні гори мертвих квітів, які згодом опиняться на звалищі.

Отець Сергій зазначає, що цей «квітковий тимчасовий «рай» у скорому часі знову опиниться на звалищі», - пише прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

«Спочилим потрібна наша молитва, пам’ять і шана», а не «відмітка» у вигляді штучних квітів», - наголошує священик.

Тому вні закликає волинян висадити живі квіти на могилах.

«Уявімо собі великий міський цвинтар – і жодного штучного вінка, на кожній могилі – висаджені кущики, плетіння барвінку, невеличкі деревця, ароматні квіти і невимовна радість спочилих душ, які дякують за любов і шану кожній людині! Ось це і буде наче земний Рай, який нагадуватиме про майбутній небесний Рай, до якого ми всі покликані! Зробимо?» – каже о. Сергій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я все ж таки в цьому році скористаюся штучними квітами.
Відповісти
Дуже слушна порада
Відповісти
А от чи прочитає любий священник молитву за у покій спочилих без коштовно?Скоро ми всі опинимось на звалищі,то що нам не жити?
Відповісти
А ви безкоштовно що зробите? Хоча я згідна, що церква на даний час це бізнес. Ціни в храмі, як на базарі. Весь час дорожчає записка за здоров'я, за упокій... Це не припустимо в храмі. Треба мати не менше 50-60 гривнів на недільну службу в храмі, якщо подати за здоров'я або за упокій і купити свічки. При пенсії 1500 грн це не реально. Відчуваєш себе ніщим.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні