Їхали й молилися, щоб не заглохли, бо везли дівчинку з простреленою головою, - лікарі «швидкої»

0
8
Їхали й молилися, щоб не заглохли, бо везли дівчинку з простреленою головою, - лікарі «швидкої»
На Волині медики розповіли, як рятували трирічну дівчинку з проникаючим кульовим пораненням голови.

Лікарі кажуть, що приїхали на виклик за 5 хвилин, - пише Волинь нова.

Нагадаємо, в одному із сіл Ратнівського району 6-річна дівчинка вистрілила із пневматичної гвинтівки у скроню своїй 3-річній сестрі. Дівчинку у важкому стані «швидка» доставила в обласну лікарню, де її прооперували,

"Тільки полагодили машину, як надійшов виклик: «Кульове поранення». Біда сталася у райцентрі, їхати близько. У Ратному 26 тисяч населення, а передбачене чергування тільки одної бригади. Якби дали нам новий автомобіль, можна було б і дві задіяти", — ​каже фельдшер Федір Колотюк.

"Ми приїхали на виклик за 5 хвилин. Бог, напевне, попередньо влаштував мені «репетицію» з подібним випадком на всеукраїнських змаганнях, щоб я на практиці точно знала, як правильно діяти", — ​сама дивується такому збігу фельдшер Олеся Прач, яка тоді чергувала.

"Ми змогли живою доставити дівчинку до Ратнівської райлікарні. Стабілізувавши її стан, у супроводі реаніматолога вирушили до Луцька в обласну дитячу лікарню. Знаєте, коли ми їхали, я молила Бога, щоб наш автомобіль не заглох на дорозі. Адже життя маленької пацієнтки висіло на волосині, її треба було терміново оперувати", — ​розповідає Олеся Прач.

Нагадаємо, 3-річній дівчинці стало краще. Дитину перевели з реанімації до нейрохірургічного відділення лікарні. В обласній дитячій лікарні дівчинці зробили операцію. Після цього вона прийшла до тями. Наразі дитина перебуває у нейрохірургічному відділенні лікарні.

Нагадаємо, друзі родини, в якій трапилась біда, збирають кошти на лікування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні