«Найбільша проблема - підземний перехід», - головний архітектор Луцька про Театральний майдан

9
5
«Найбільша проблема - підземний перехід», - головний архітектор Луцька про Театральний майдан
Головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк вважає, що в першу чергу при реконструкції Театрального майдану потрібно подумати над будівництвом підземного переходу, парковки та фонтану.

Про це начальник управління містобудування та архітектури міськради розповів Волинь24.

Нагадаємо, архітектурна майстерня «Балан та Стельмащук» розробила проект реконструкції Театрального майдану. Проектом передбачено будівництво «сухого» фонтану без чаші, облаштування клумб і зелених зон, підсвітка будинків і пам’ятника Лесі Українки.

«Якщо зайнялись Театральним майданом, це в будь-якому випадку добре. Але питань багато. І основна проблема - це підземний перехід», - зауважив Леонід Герасимюк.

З його слів, в першу чергу при реконструкції Театрального майдану потрібно вирішити питання пішохідного переходу, парковки та фонтану.

«Я пам’ятаю перший варіант фонтану з світломузикою. Він довго і успішно працював. Хотілося б, щоб було щось нове, сучасне, але незаурядне», - пояснив головний архітектор міста.

«Має право на життя ідея збудувати підземну парковку з заїздом з боку Градного узвозу. Потрібно також вирішити – бути чи не бути підземному переходу. Зрозуміло, що при його будівництві будуть великі незручності, бо 3-4 місяці, а то й півроку центр буде закритий для транспорту. Також це дуже великі гроші», - зазначив посадовець.

З його слів, щонайменше проект реконструкції Театрального майдану потрібно винести на обговорення на містобудівну раду, а ще краще – оголосити конкурс.

«У Києві оголошують конкурс проектів на реконструкцію центральної площі. І роблять це вже кілька разів із всеукраїнським масштабом. Чому в Луцьку цього не можуть зробити? Я розумію, що це немалі витрати. За тисячу гривень не підуть фахівці високого рівня, але конкурс потрібно робити якісно», - зауважив Леонід Герасимюк.

«Зміни потрібні однозначно. І хоч це дуже непростий і відповідальний об’єкт – центр міста все таки, але в результаті Театральний майдан має стати фішкою Луцька», - резюмував чиновник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зрівняйте з площею і не займайтеся політичним онанізмом, а то осліпнете.
Відповісти
Як тільки зявляється пару гривень в бюджеті треба просрати на фонтан і космодром.
Відповісти
вийду з двору заср#на по пояс, і почемчекую на класнючу центральну площу.
для лучан нагальний ремонт прибудинкових територій, заїздів до них та облаштування майданчиків під сміттєві контейнери.
кількість автівок з року в рік збільшується, а про створення паркомісць ніхто не піклується. до-ро-ги - їх немає. срали-мазали смолою не заходить.
невже мусьйо можновладці роблять ставку на ремонтик в центрі? збагніть, ми далеко не лапушня.
Відповісти
Судячи з таких думок, найбільша проблема - головний архітектор. Хай собі з кімнати на кухню вириє підземний хід, якщо йому під землею зручніше ходити.
Відповісти
Вот зачем в Луцке переход? Там трасса что ли? Что за совок?
Відповісти
Декому руки чесаться зробити базар з металевих будок під землею.
Відповісти
головний архітектор герасимюк дійсно ПРОБЛЕМА. Проблема Луцька.Щоразу, як їду на Рованці і бачу потворну дев"ятиповерхівку у водоохоронній зоні, на місці розв"язки-(по Генплану, правда, хоча сумніваюсь, що герасимюк розуміє, що є Генплан), дуже прикро стає. І оце... чиновничче ... буде щось аналізувати? Не вміючи?Давати заключення якісь про роботу архітекторів? Його рівень- видно по забудові на Львівській- в приватній забудові 10 поверхів! Уплочено? Олігарх Юзва? Архітектура, холера! Рованці. Порушення Генплану. Та взагалі це дійсно проблема - герасимюк. А проект нормальний. Сироватий, Але як концепція, що підлягає коригуванню- доволі сильний. Закрутий, щоб його нездари герасимюки оцінювали.
Відповісти
В цьому місті відсутній головний архітектор. Є чиновник нероба, що уникає вирішення питань п суті. Хочеш конкурс- організовуй! За тільки років багато організував? Хто мішає? Забудовують паркові зони, сквери, вже у центральний парк залізли чорнухи! Архітектор? Ні! Підстилка місцевих олігархів- забудовників. Шкідник. Підземний перехід йому потрібен? А чого не на Яровиці, де він дійсно необхідний? Чому мовчить про це? Забудовника боїться прогнівити? Ото ж Гниль. Ганьба.
Відповісти
Рано чи пізно ця вулиця буде пішоходною
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні