Через відрізану голову зубра на Волині відкрили кримінал

0
9
Через відрізану голову зубра на Волині відкрили кримінал
На Волині щодо працівників парку «Цуманська пуща» відкрили кримінальне провадження через те, що вони відрізали голову загиблому зубру.

Про це стало відомо у вівторок, 20 березня, під час засідання обласної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Начальник екоінспекції Волинської області Олександр Ткачук повідомив, що щодо працівників «Цуманської пущі» відкрили кримінальне провадження. Причина – відрізана у загиблого зубра голова, яку вони нібито забрали на дослідження.

З його слів, це можна було робити лише з дозволу Міністерства екології та природних ресурсів. До того ж голову міг відрізати лише користувач угідь, приватне підприємство «Майдан мисливський».
У діях працівників «Цуманської пущі» посадовець вбачає порушення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У волинському лісі півтора місяця лежить мертвий зубр

Нагадаємо, у Ківерцівському районі на Волині 9 лютого знайшли мертвого зубра. Тварина мала травмовану ногу і загинула через зараження крові.

Згодом у тіла працівники «Цуманської пущі» відрізали голову – нібито для досліджень.

Через це ОДА надіслала у Міністерство екології та природних ресурсів України лист з проханням розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді директора Національного природного парку «Цуманська пуща» Ігоря Квача.

Натомість працівників «Цуманської пущі» запевняють – вони повідомили про відбір зразків Мінприроди України. Після досліджень голову хочуть залишити у фондах парку.

Нагадаємо, директора «Цуманської пущі» Ігоря Квача жорстоко побили у власному кабінеті. Чоловік отримав важку травму голови.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні