Проект оновленого Театрального майдану у Луцьку: реакція соцмереж

8
-6
Проект оновленого Театрального майдану у Луцьку: реакція соцмереж
У соцмережі лучани сперечаються через проект реконструкції центру міста. Одні кажуть - не варто нічого змінювати, інші - наполягають на оновленні.

Нагадаємо, проектом передбачено будівництво сухого фонтану (фонтан, який не має чаші) з підсвіткою, створення рекреаційної зони з лавами для відпочинку, організація автостоянок, облаштування нових клумб та газонів.

Коли фонтан буде вимкненим, на його місці працюватиме «форум» - трибуна, обладнана системою підсилення звуку, яка може виконувати функцію літнього театру, місць проведення фестивалів, або віче, обговорень та громадських слухань.

Проте думки лучан щодо проекту реконструкції розходяться.

***

Юрій Ричук: А що великою мірою зміниться?.. Нічого. Косметика. Не бачу ліхтарів, які б освітлювали площу... Невже буде так само темно, як зараз?..

***

Наталія Гавриленко: Матусовська фонтанчик зменшився, враховуюячи, що площа виконує функцію майдану, то клуби посередині-зайві

***

Книш Сергій: Підземні переходи треба робити в центрі і не тільки...

***

Вадим Слива: Не треба. Цивілізований світ від них відмовляється, оскільки це велика проблем для людей з інвалідністю, для старших людей та мам з візками. В'їзд для автомобілів в центр я б взагалі заборонив. А "богдани" потрібно міняти на тролейбуси.

***

Наталка Бортник: Спершу хоча б на Лесі Українки порядок навести і прилеглих. Бо часом йдеш, а тобе ледь не в дупу бампером пхають, бо їхати хочуть

***

Олександр Ковальчук: Ялинки та дерева - не в'яжуться, вони розкидані хаотично...Якщо щось з зелені залишати то робити щось сучасніше...декоративних елементів мабуть побільше якийсь функціональні фішки щоб вписувались в концепцію площи, щоб служили як функціонально так і візуально естетичного...

***

Vadim Makovskiy: А що змінилося в проекті? Забрали лавки навкруг ялинок і добавили зайву клумбу?

***

Vitalit Goncharuk: Вже давно пора поміняти центр міста,а то ті фонтани роблять років так з 6

***

Yuliia Sukhostavska: Знову бруківку перекладати хочуть? Улюблена схема вічного конвеєру

***

Наталія Лактіонова: Якщо вже мова йде про естетичну зміну площі,то має бути кілька проектів, які виставити на огляд громадян. Ми живемо в цьому місті,і до нашої думки мають прислухатися. Має перемогти дійсно гарна пропозиція, а не чийсь синок, чи друг, який дасть в жменю більше. Дійсно,як пороблено з тим фонтаном!))

Центральна площа міста-і чомусь в такому"недоконаному" вигляді.. І я категорично проти того,щоб зрізати ялини!!! В деяких місцях можна досадити клени,поставити лавочки,тільки гарні,а не "нари".. Довести до цивілізованого стану громадські туалети, кіоски (декілька) з сувенірами, морозивом, розмістити поза фонтаном. Вербу підчищати час від часу взимку,щоб крона мала привабливий вигляд. Це моя думка. А взагалі прикро,що нікому немає діла до того,як виглядає місто.

***

Виктория Окладная-Чернецкая: Все гуд. Єдине зауваження: на тих лавочка, як і біля променя, тільки після заходу сонця можна сидіти (чи то лежати) буде? Більше дерев, більше затишку. І від мами побажання... Чи то крик душі: щось для дітей! Будь ласка! Та то ж якийсь сором, в центрі не має де дитину погойдати, та побавитись з нею.

***

Orysya Polozhevets: А де автостоянки? Люди приїжджають в театр, Собор а транспорт залишити немає де. Чи вирішено питання з туалетом?

***

Ярослав Мамчур: На проекті нема місця підземному переходу - іржаві оселедці.

***

Василь Федчук: Красиво! Але в скільки мільйонів це влетить? (Доведіть спершу до пуття двори і прибудинкові території).

***

Віта Сахнік: Як на мене, зараз сіро і нецікаво, елементи між собою не поєднуються. Ну і "скелет" фонтану - не найкраща прикраса.

***

Юрій Пасевич: Такий собі "урбаністичний мінімалізм". Для обласного центру, занадто просто. Має бути оригінально, під Волинський стиль, типу того. Що, немає нормальних варіантів?

***

Володимир Романій: А для чого ялинки зрізати? Я про ті що між світлофором і мереходом біля драму? Наша влада тільки дерева по всьому місту ріже всі підряд старі і молоді а на їхньому місці потім бруківку підрядники всякі кладуть в три дорога.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку треба знайти лідера нації, справді патріота який би спочатку думав про людей Україну. Навів лад у правоохоронній судовії системі, розстріляв хоч деяких корупціонерів вищого рангу. Бо всіх вибити неможливо, але прагнути треба незважаючи на занепокоєння світової спільноти. А тоді можна братись за благоустрій України. А так за рахунок центрального майдану у когось з чиновників буде ще на мільйон більше. А що буде да тому майдані чиновніку нас...ть. Він по тих майданах не ходить.
Відповісти
Шукати лідера нації і жити в лайні- шикарна мозахістьська ідея. Але я проти. Лідер нації не має відношення до благоустрою Луцька! От вибрати Мера то треба. Що стосується проекту майдану то я тільки за . Проект , як на мене , цікавий. Видно що архітектори думали.І наскільки я розумію це концепція. Тобто можливі зміни! Тобто замість лихословити, запропонуйте хоч щось! Думаю що крім матюків левчуки та іньші рафіновані самозвані цінителі нічого запропонувати не зможуть. Бо не вміють. Тільки лаятись і парафінити "Луцян"- всіх неарійців, на їх думку. Ото ж якщо вони проти , то значить все добре. І взагалі мені подобається. Дякую авторам за роботу.
Відповісти
підземний перехід треба зробити.
Відповісти
Ото вчепились-Все не так! Нормальний проект, з ідеєю, без зайвих елементів. І що найглолвніше- без надбудови над туалетами. Молодці автори. Правда туалети треба відремонтуватии. Бо ганьба Луцьку.
Відповісти
Реакція неуків на роботу професіоналів. Фсе прапало! Овіяний дибіли! Не варто архітекторам на цю дурню увагу звертати. В нас робити не вмібють і не бажають, а зарадити чужу хорошу ідею завжди раді. Тому і живемо у болоті. Робіть реконструкцію, фонтан, міняйте місто! Архітектори! Не зважайте на критику. Прислухайтесь до неї , може якась ідея раптом буде в ній. Хоча думаю що ні. Марно це
Відповісти
Про неуків - гарно сформулювала. Коли медики оцінюють архітекторів а будівельники медиків завжди так виходить. Войовнича нефаховість всіляких істориків -економістів- педагогів у цій галузі не дозволяє серйозно сприймати ці коменти. От якби будівельники залізли в історію або педагогику тоді так. Цікава дискусія була б. А так якось безграмотно. без конструктиву. Хають гарну роботу. Невігласи.
Відповісти
а де ти там ідею побачила ? облаштувати пару газонів і поміняти бруківку - це ідея ? це просто окозамилювання для відмивання бабла
Відповісти
Та почитай записку, неук! Створення громадського простору не ідея? То кращу запропонуй! Бо на Театральному зараз і присісти ніде. Люди по ногам ходять. Сцена - фонтан теж як на мене достойна обговорення річ. А що запропоновані мінімальні зміни крім фонтану то це плюс як на мене. Хоча фасад того страшного будинку переробити не дешево. Зате класно
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні