«Це явний перебір», - у Нововолинську скаржаться на нові ціни проїзду школярів у маршрутках

0
-2
«Це явний перебір», - у Нововолинську скаржаться на нові ціни проїзду школярів у маршрутках
У Нововолинську батьки незадоволені новими цінами на проїзд дітей у громадському транспорті.

Нові тарифи затвердили 15-го березня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради, - пише "Буг".

Нагадаємо, 15-го березня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради погодили нові тарифи. Так, із 20-го числа цього місяця, учні платитимуть за проїзд по місту 3 гривні, до Благодатного – 5 гривень. Ця сума складає 75% вартості від тарифів. Попередньо встановлювали ціни з урахуванням 50-ти відсотків. А до Благодатного учні платили так само, як і по місту – 1 гривню 50 копійок.

Запевняють, що діти із багатодітних сімей будуть їздити безплатно, за наявності посвідчення.

Батьки дітей обурюються таким цінам, вважаючи їх надто високими.

“Щодо самої важливої теми – ціни проїзду школярів. Може наше добре міське керівництво і саме б додумалося, що підвищити в такій мірі ціну на проїзд – це явний “перебір”. І 50 % вистачило б. Мені щомісяця треба буде двом дітям до школи і назад тепер віддати 240 гривень. Будьте ж людьми, люди з міського Олімпу”, – каже жителька Нововолинська.

Перевізники ж не хочуть, як вони говорять, возити багато пільговиків, бо це збитково.

Нагадаємо, що 12-го жовтня на сесії Нововолинської міської ради депутати прийняли рішення, яким скасували безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей. Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку та відповідно встановили платний проїзд – 1 гривню 50 копійок.

На захист прав дітей стала Володимир-Волинська місцева прокуратура, яка звернулася до суду з позовом до Нововолинської міськради з вимогами визнати протиправним та скасувати її рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні