У Нововолинську скасували безоплатний проїзд дітям з багатодітних сімей

3
-5
У Нововолинську скасували безоплатний проїзд дітям з багатодітних сімей
У Нововолинську скасували безоплатний проїзд у громадському транспорті для дітей з багатодітних сімей.

Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку. Тобто проїзд відтепер буде платний, - пише Буг.

У Нововолинську вартість проїзду школярів становить 1 гривня 50 копійок. Діти з посвідченням багатодітної сім’ї втратили право безоплатного проїзду, яке до слова, закладено в нормах чинного законодавства.

Згідно Закону України “Про охорону дитинства” дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги як безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

Проте підприємці не бажають перевозити певні категорії громадян безоплатно, так як кошти їм ніхто не компенсує. Однак в державному бюджеті не закладають фінансове забезпечення витрат на пільгові перевезення.

В свою чергу, органам місцевого самоврядування надано право самостійно визначати обсяг пільгових перевезень та передбачати видатки у цій сфері. Так як коштів на всі потреби не вистачає, субвенцій не виділяють, міська влада прийняла рішення скасувати безоплатний проїзд для дітей з багатодітних сімей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якоюсь мірою це правильно. Чому батьки, які мають троє дітей , повинні платити за проїзд своїх дітей, а ті, що мають п`ятеро- ні. Їм що , дітей лелека підкинув? Є така поговорка - взялся за гуж, не говори, что не дюж. Народили дітей- піднапніться заради них, а то, як зозуля, підкидаєте на державне забезпечення
Відповісти
В чомусь ви праві, а в чомусь і ні.
Відповісти
Поясніть , в чому, на Вашу думку, я неправа?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні