Луцьким пільговикам даватимуть гроші на проїзд з міського бюджету

1
4
Луцьким пільговикам даватимуть гроші на проїзд з міського бюджету
Лучани-пільговики їздитимуть у тролейбусах та маршрутках за рахунок міського бюджету. Щомісяця на це їм даватимуть по кілька сотень гривень.

Про це у коментарі «Волинь24» розповіла заступниця начальника департаменту соціального захисту Волинської облдержадміністрації Людмила Сірбіненко.

Нагадаємо, у середу, 14 березня, Кабмін запровадив монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. Це означає, що відтепер пільговики платитимуть за проїзд у громадському транспорті, однак гроші на це їм даватимуть з бюджету.

Зі слів заступниці департаменту соцзахисту, кошти надаватимуть з місцевих бюджетів, а виплачуватимуть їх щомісяця.

«Буде надаватися сума, яка дорівнює середній вартості 30 поїздок. Середню вартість вже незабаром визначать в облдержадміністрації», - каже Людмила Сірбіненко.

Посадовиця додає, що згідно з постановою уряду, для інвалідів 1-2 груп та дітей з інвалідністю розмір виплат може подвоюватися.
«Якщо особи мають право на пільги з оплати проїзду на міжміських маршрутах, то виплати також подвоюються», - коментує чиновниця.

Крім того, Людмила Сірбіненко запевняє, що постанова про монетизацію пільг на проїзд не передбачає зменшення кількості пільгових категорій.

Вона каже, що нині питання пільгового проїзду у кожному місті та районі вирішується різними шляхами. Якщо виплати по місту здійснюватимуться із міського бюджету, то із міжміськими перевезеннями може бути проблема.

«Один із прикладів вирішення монетизації пільг на проїзд – це Княгининівська ОТГ, яка уже сплачує певну суму для пільгових категорій», - зазначає чиновниця.

Вона додала, що розрахунок середньої вартості проїзду у міському та міжміському транспорті поки не робили. Нині в облдержадміністрації визначатимуть суми щомісячних виплат пільговим категоріям населення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора це зробити,а то хто п"ять раз
з скористується, а хто ні разу. нарешті перестануть бути винними водії
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні