Пільговикам даватимуть гроші на проїзд

7
-3
Пільговикам даватимуть гроші на проїзд
Кабмін запровадив монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Відповідне рішення уряд ухвалив 14 березня, пише 112 Україна.

Так, розмір щомісячної виплати готівки протягом двох місяців з дня набрання чинності постанови затверджуватимуть обласні адміністрації. Їх розмір визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті на 30 поїздок.

Для осіб, які мають право на кілька пільг, призначається щомісячна готівкова виплата найбільшою з них.

Розмір таких виплат не враховується при розрахунку загального доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги.

Для осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду на міжміських маршрутах, розмір виплат збільшується на 20%.

Для осіб з інвалідністю 1-ї, 2-ї групи та дітей з інвалідністю, які навчаються у вищих навчальних закладах, закладах загальної середньої та професійної освіти, розмір виплати подвоюється.

Зазначимо, що монетизація пільг - це заміна натуральних пільг грошовими компенсаціями. Тобто люди замість безкоштовних послуг отримують гроші, якими розплачуються за отримані послуги.

У листопаді поточного року Кабінет Міністрів схвалив введення монетизації субсидій з 1 січня 2018 року. Постанову було прийнято після його доопрацювання Міністерством соціальної політики та Державною регуляторною службою.

До цього Володимир Гройсман заявляв, що це рішення торкнеться 1,5 млн сімей, які зможуть отримати приблизно 700 грн як разову виплату. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовують для опалення, або 100 кубів газу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повний брєд
Відповісти
Нарешті! Може стануть рентабельними пасажирські перевезення, громадський транспорт! В тролейбусах проізд оплачує невелика частина пасажирів!
Відповісти
Підтримую.
Відповісти
Для міста все зрозуміло. А як для сіл? Там все набагато складніше
Відповісти
Децентралізація. Міста оплачують пільги жителям міста, ОТГ - жителям громад.
Відповісти
якшо є посвідчення - людина лізе в маршрутку за потребою і без. а якшо дати гроші на проїзд, то подумає чи їхати дві зупинки чи гроші зекономити. думаю це розвантажить транспорт трохи
Відповісти
Буде як завжди... Винесуть постанову, монетизують пільги по мінімальних тарифах, і не внесуть змін до законів, якими ці пільги передбачені, а їх чимало. Відтак, я як їхав в маршрутці чи тролейбусі безкоштовно, так і буду їздити. Щакон то залишиться на моїй стороні...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні