Чому на Волинь везуть «чужих» патрульних

1
1
Чому на Волинь везуть «чужих» патрульних
На Волинь відправляють служити патрульних з інших міст України тому, що в обласних підрозділах - майже 200 вакантних місць.

Про це у коментарі «Волинь24» повідомила прес-секретар патрульної поліції Волині Ольга Бузулук.

За її словами, коли у лютому запустили патрульну поліцію у Ковелі, туди на ротацію відправили понад два десятки працівників з Луцька. Щоби доукомплектувати штат, у Ковель тимчасово відправляють патрульних із Києва, Чернівців, Львова, Кременчука.

Зорієнтуватися в інших містах для патрульних – не проблема, розповіла Ольга Бузулук, адже у них є планшети з навігаторами. Завдяки ротації поліцейські можуть обмінятися досвідом, розповісти про специфіку роботи в інших містах, стверджує речниця патрульних.

«Ми хочемо заповнити вакансії саме волинянами, зокрема, ковельчанами. Молоді люди, які живуть на прикордонних територіях, їздять у Польщу, чи займаються невідомо чим. Краще заробляти 8 тисяч гривень, але працювати в Україні. Робота позмінна. Люди є, їх набирають групами, відправляють вчитися на чотири місяці, вони складають присягу, йдуть служити», - зазначила Ольга Бузулук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Не будемо працювати!» – столичний патрульний в шоці від Ковеля

Нині управління патрульної поліції має покрити всю область, а не лише окремі міста, тому збільшується й кількість вакансій.

«Якщо два роки тому у штаті було 170 людей, то тепер – майже 500. У Луцьку, наприклад, 124 вакансії для патрульних, у Ковелі – понад 50. Загалом в Ковелі має бути 72 поліцейських», - повідомила Бузулук.

На одне місце у поліції наразі претендують 3-4 людини, щодня 10-20 волинян подають заявки і вказують, де хочуть служити – у Луцьку чи Ковелі. До слова, раніше на одну вакансію претендували 25-26 осіб. Агітують служити у лавах патрульної поліції й в інших населених пунктах області, наприклад, Горохові, Маневичах.

«У березні присягу мають скласти 20 нових патрульних», - додала речниця патрульних.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що не так.Яка чудова "рехворма".Показухи було на весь світ.А тепер пшик.А тому,що немає довіри до влади взагалі,а до поліції і поготів.Гарна форма,машини,смартфони-це не показник.Я,громадянин України повинен довіряти поліції і бути впевненим,що вона мене захистить.А поки що НІ!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні