За скільки зам луцького мера злітав у Португалію

7
-2
За скільки зам луцького мера злітав у Португалію
Заступник Луцького міського голови Олександр Рачков розповів, у скільки йому обійшлася робоча поїздка до Португалії.

Наприкінці листопада 2017 року заммера Олександр Рачков разом з радником міського голови Ігорем Поліщуком побували в столиці Португалії Лісабоні, де взяли участь в міжнародному заході за програмою «Інтеркультурні міста», організованому Радою Європи.

Читайте також: Поліщуку оплатили поїздку в Португалію, бо думали, що він мер?

Як повідомили у міськраді, робочий візит тривав два дні: з 28 по 29 листопада.

І якщо радникові, як запрошеному гостеві, поїздку оплатила міжнародна організація (хоча й незрозуміло, чому запрошеним виявився радник, а не бодай заступник міського голови, – авт.), то витрати на відрядження Рачкова повинні були відшкодувати з бюджету міста. Принаймні так нам повідомили у міській раді.



Наприкінці грудня Олександр Рачков ще не був готовий називати конкретні числа. Утім запевняв, що до кінця року це питання вирішить. А вже в січні 2018 року у відповіді на запит нам повідомили: з бюджету на відрядження нічого не витратили.



Як пояснюють у міській раді, працівник після відрядження повинен у п’ятиденний термін подати звіт про використання коштів, чого Олександр Рачков не зробив. Тепер, мовляв, вже пізно.

Хоча інформацією щодо витрат зама мера у відділі обліку та звітності міськради таки володіють.

Дводенна поїздка обійшлася Олександру Рачкову приблизно у 21 тисячу гривень: 10,7 тисяч гривень (близько 330 євро) – транспортні витрати та 318 євро (орієнтовно 10,4 тисяч гривень) – проживання в готелі.

І хоча в мерії стверджують, що заступник міського голови запізнився і отримати грошей з бюджету вже не зможе, проте в законодавстві конкретних часових рамок щодо процедури відшкодування знайти не вдалося.

Як писало видання «Волинь24», у квітні минулого року Олександр Рачков заробив 19 тисяч гривень. У травні – 25,3 тисяч гривень.

Окрім посадового окладу заммера отримував 15 % надбавки за вислугу років, 70 % надбавки за високі досягнення та 230 % премії. Хоча зі збільшенням посадових окладів у травні 2017 року премію врізали до 90%.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце слуги народу!Де совість?Побійтeся Бога!
Відповісти
Це не той, що їздив під егідою "місіс"? Здається, той, якщо я не помиляюсь? Можливо, він оперувався?
Відповісти
І про що ця публікація?
Відповісти
херня - херньою! Може він собі дозволити поїздку!
Відповісти
за наш рахунок добру пачку наїв.
Відповісти
вивести у двір і розстріляти без суду і слідства
Відповісти
Головне, що віддав всі сили, печінку, почки, потенцію ради громади
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні