Плюс 240% за хороший результат: Скільки отримують працівники Луцької міськради?

11
-13
Плюс 240% за хороший результат: Скільки отримують працівники Луцької міськради?
При скромних окладах, зарплата керівників Луцька становить від 23 до 28 тисяч. Гаманці посадовцям «рятують» премії, надбавки і доплати за високі досягнення.

СКІЛЬКИ КОШТУЮТЬ ЧИНОВНИКИ?

Чиновницький апарат коштує кишеням українців недешево. Для луцької громади така цифра на місяць наразі перевищує 4 млн грн.

У травні цього року зарплатний фонд працівників Луцької міськради становив 4 млн 674 тис грн. Для порівняння, у травні 2016 року міським чиновникам нарахували майже вдвічі менше – 2 млн 669 тис грн.

До слова, за рік зарплата пересічних лучан зросла не настільки стрімко, як у чиновників: лише на 20%.

Цікаво, що у 2017 році найбільш «затратним» для бюджету виявився березень. На виплату зарплат працівникам міськради витратили 6 млн 939 тис грн.

Очевидно, така ситуація пов’язана із зміною влади у місті. Після того, як секретарем ради став представник УКРОПа Ігор Поліщук, у раді відбувся ряд звільнень. Відповідно – звільненим посадовцям змушені були виплачувати відповідні кошти.

СТРІМКИЙ ПЛЮС

У кінці травня уряд збільшив посадові оклади працівникам органів місцевого самоврядування.

Згідно з новими штатними розписами, працівники Луцької міської ради отримали підвищення окладів від 172 гривень (приміром, для дiловода) і до 4 276 гривень (для мiського голови).

У квітні, до підвищення заробітної плати, секретарю міськради, який наразі виконує обов’язки міського голови, нарахували 18,5 тис грн. У червні така сума збільшилася до 22,68 тис грн.

До слова, Ігорю Поліщуку, який в цей період і працював секретарем ради, до скромного окладу в 6 300 грн нараховували 70% за високі досягнення та 240% премії.

У першого заступника Григорія Недопада загальна сума нарахованого заробітку у квітні становила 20,4 тис грн, а в червні – 28,5 тис грн.

УРІЗАЛИ ПРЕМІЇ?

Зарплата чиновників формується із окладу, доплати за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення та премії.

Із підвищенням окладів у Луцькій міськраді вирішили бути скромнішими і премії для себе зменшили.

Наприклад, якщо у квітні-травні 2017 року «додавали» собі по 220-240% премії, то у червні – «лише» по 20% керівникам департаментiв, начальникам управлiнь та відділів, і по 90% – секретарю міськради і його заступникам.

ПЛЮС ЗА ВИСОКІ ДОСЯГНЕННЯ

Загалом держслужбовці мають чимало різних додаткових надбавок. За ранг луцьким чиновникам «плюсують» по 70-130 грн, за вислугу років – 10-40% окладу з урахуванням надбавки за ранг, за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи – по 50-70%, за науковий ступінь, за почесне звання тощо.

Ось і виходить, що до скромного окладу «доплюсовуються» надбавки-премії-доплати і «набігає» набагато солідніша сума.

Крім того, держслужбовцям платять премії за підсумками роботи та з нагоди свят і ювілейних дат. При цьому розміри преміювання відомства можуть визначати собі самостійно. Є іще так звані «оздоровчі» виплати, розмір яких – середня зарплата.

Тим часом, разом з окладами розміри надбавок та премій у травні не збільшували.


Текст: Ярослава ЛИПНЮК
Інфографіка: Дмитро АВРАМЕНКО

* У зв'язку з тим, що у відповіді на інформаційний запит Луцьк міська рада надала інформацію лише про посадові оклади керівників і відсотки встановлених надбавок та доплат, абсолютні числ нарахованих сум редакція визначала самостійно. У них можлива незначна похибка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це жах. І вони ще хочуть ,щоб за них голосували.
Відповісти
Громадські активісти! Де Ви, не мовчіть, чи самі такі як ці капустолюбиві КОЗЛИ?
Поляки це не терпіли б, хто з українців це ЗУПИНИТЬ?
Відповісти
А**уєть!!!! Оце працюють!
Відповісти
Та що тут дивуватись!!! У невеликому райцентрі - Рожище міська працівники міської ради вже встигли собі виплатити 130 тисяч премії за півроку. Совісті не мають люди і нічого не бояться. На зарплату міським садочкам бракує., а вони себе преміюють.
Відповісти
Хороша робота. Мені такі офіційні зарплати тільки снились
Відповісти
Маю з пенсією 4 000 гривень готовий працювати по найму кілером. Готовий за 2 000 грн. плюс 250 грн. надбавки забити будь кого дрючком
Відповісти
У сміттєвоі королеви 120 000 за три місяці було і Ви мовчали

Відповісти
Розумію, що була б законна влада у місті, а так самозванці нічого не лоБлять і такі зарплати собі пишуть! Ганьба!!! Як люди це терплять і мовчать?
Відповісти
Невтоплюваний пристосуванець-комсомолець Вербич ще там працюэ? Жах!!!
Відповісти
То ще багато маєш, а з 5 років стажу на заводі 1400,нормальноЦе при зарплат 600-700 рублів. Добре нарахвали,як так можна зробити. .Живу.Хочеться не жити, а померти і кричсати на весь світ.А цих ворюг ніхто не карає,тільки Бог їх повинен зупинити ,бо ми не в силі.Це не люди, а звірі
Відповісти
пенсіонерам пенсію підніміть,живуть за 1500 в місяць,за квартиру нема чим заплатити,думають тільки про себе пі.......си!!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні