Новини

Розблокування Суецького каналу може затягнутися на тижні

Роботи з відновлення руху в Суецькому каналі триватимуть бодай до наступної середи. Про це 26 березня повідомило агентство Bloomberg, пише Корреспондент.

Водночас Reuters, посилаючись на оцінку однієї з команд, які намагаються зняти судно з мілини, повідомляє, що на це піде щонайменше кілька тижнів.

Власник застряглого в Суецькому каналі контейнеровоза Ever Given, японська компанія Shoei Kisen Kaisha, вибачилась за "незручності, які створила".

Як заявили в Shoei Kisen Kaisha, вони роблять все можливе, щоб швидше прибрати контейнеровоз і ліквідувати затор, але "це виявилося надзвичайно складним". Зараз там вже чекають своєї черги, щоб пройти через канал, понад 150 кораблів.

Рятувальні бригади порівняли Ever Given з китом, викинутим на берег, і заявили, що кількома днями тут не обійдеться; скоріше, рахунок піде на тижні, залежно від ситуації.

ЗМІ припускають, що після того, як судно буде знято, його власник, швидше за все, зіткнеться з багатомільйонними претензіями від багатьох страхових компаній.

Як повідомляла Волинь24, Суецький канал заблокувало судно, що сіло на мілину. Передбачалося, що на розблокування може піти кілька днів.