Судно, яке заблокувало Суецький канал, «частково зняли з мілини»

0
-18
Судно, яке заблокувало Суецький канал, «частково зняли з мілини»
Сьогодні, 29 березня, інженери «частково зняли з мілини» колосальний контейнеровоз, який продовжує блокувати рух через Суецький канал, повідомила компанія, яка обслуговує канали, не надавши додаткових подробиць, повідомляє АР.

Супутникові дані показали, що носову частину корабля, яка колись міцно стояла на східному березі каналу, змогли відірвати від берега.

Майже тиждень тому Евер Гівен розміром з хмарочос застряг боком у важливому водному шляху, створивши величезну пробку. Така перешкода утримує $9 мільярдів кожен день у світовій торгівлі і перевантажує мережу поставок і без того обтяжену пандемією коронавірусу.

Щонайменше 367 суден, що перевозять все, від сирої нафти до великої рогатої худоби, все ще чекають, щоб пройти через канал, у той час як ще десятки вирушили альтернативним маршрутом навколо мису Доброї Надії на півдні Африки, додаючи близько двох тижнів до подорожей і погрожуючи затримкою доставки.

Як повідомляла Волинь24, 23 березня контейнеровоз Ever Given сів на мілину в Суецькому каналі, який з'єднує Середземне і Червоне моря. Він 400 метрів завдовжки, 60 метрів завширшки та розрахований на 200 тисяч тонн вантажу. Через це з обох сторін Суецького каналу вже утворилися затори з інших суден.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-18

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні