Новини

ЄС виділив Росії 13 мільйонів євро для «вразливих груп населення»

Євросоюз виділив 13 мільйонів євро на підтримку груп населення в Росії, найбільш постраждалих від пандемії COVID-19. Про це повідомив у четвер, 4 лютого, верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє Корреспондент.

"На сьогодні ЄС мобілізував 38,5 мільярда євро для допомоги своїм країнам-партнеркам для вирішення невідкладних питань у сфері охорони здоров'я та забезпечення гуманітарних потреб, а також для зміцнення систем охорони здоров'я та підтримки економічного відновлення та заходів соціального захисту. Росії Євросоюз вже виділив 13 мільйонів євро для підтримки вразливих груп населення, найбільш постраждалих від пандемії", - сказав Боррель.

Водночас Боррель заявив, що планує під час візиту до Москви, що розпочався 4 лютого, обговорити роль Росії в Європі та її залученості в міжнародні справи.

Він наголосив, що ще на початку свого мандата зазначав, що "підтримка відносин з Росією як і раніше буде складним завданням".

Він зазначив, що "мета дипломатії якраз полягає в тому, щоб взаємодіяти, послати сигнали і намагатися знайти точки дотику, особливо коли справи йдуть погано".