--> ЄС призупинив рішення щодо виділення грошей для України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ЄС призупинив рішення щодо виділення грошей для України

1
-2
ЄС призупинив рішення щодо виділення грошей для України
Питання щодо виділення Європейським Союзом позики Україні в розмірі 1,5 мільярда євро застопорилося через застереження виконавчого органу ЄС щодо фінансових ризиків.

Про це йдеться в повідомленні Bloomberg із посиланням на двох представників Єврокомісії, передає Укрінформ.

«Виконавчий орган Європейського Союзу блокує позику в розмірі 1,5 мільярда євро для України, оскільки над терміновими потребами країни переважає обережність», - зауважує видання.

Як пояснюється, запропонована позика заблокована бюджетним підрозділом Європейської комісії «через занепокоєння щодо її фінансової надійності». Зазвичай, такі позики виділяються Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) для операцій за межами ЄС в розмірі не більше 9% від загального обсягу фінансування. Однак цього разу комісія хоче виділити 70% від загальної суми – як це було з попередньою пропозицією розміром 1 мільярд євро.

У цьому зв’язку, за словами чиновника, ЄС має переконатися, що зможе компенсувати збитки в разі дефолту України. Зараз комісія шукає альтернативні рішення, щоби країни-члени ЄС або ЄІБ розподілили між собою частину додаткових ризиків, пов’язаних із позиками для України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бояться що гроші можуть прилипнути до "дуже липких ручок".І правильно бояться.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні