Одна з країн ЄС хоче змінити умови виплат для українських біженців

0
Одна з країн ЄС хоче змінити умови виплат для українських біженців
Польща продовжить виплату допомоги українським біженцям у країні до кінця вересня, після цього умови її надання зміняться.

Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що наразі передбачені окремим законом умови допомоги для українських біженців діють до 4 березня.

Як пише Rzeczpospolita, їх дію планують продовжити ще на шість місяців, але після завершення цього строку виплату допомоги обмежать.

До прикладу, право на допомогу втратять люди, які поїдуть з країни навіть на короткий термін (на свята чи у відпустку). В уряді Польщі вважають, що це означає, що ці люди більше не потребують захисту. Також біженці отримуватимуть менші виплати на дітей.

Як пише видання, завдяки спеціальному закону від березня 2022 року українці отримали право на проживання за рівними із громадянами країн ЄС правилами, їм було надано повний доступ до освіти, системи охорони здоров’я та ринку праці. Крім того, уряд Польщі допомагав їм з харчуванням та проживанням, виплачував соцдопомогу на дітей у розмірі 500 злотих, одноразову допомогу 300 злотих і 12 тисяч злотих на новонароджену дитину.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ Польщі, наразі у фінансованих польською державою центрах для біженців проживає 42,2 тисячі громадян України - це вдвічі менше, ніж рік тому, коли в центрах перебувало 82,5 тисячі українців. З 24 лютого 2022 року до 27 грудня 2023 року в усіх воєводствах організованим проживанням скористалася майже 531 тисяча українських біженців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні