Новини

За період карантину в Україні відкрито три кримінальні справи

В Україні за час зимового карантину, введеного урядом з 8 по 24 січня, правоохоронці виявили порушення в роботі понад дев'ять тисяч суб'єктів господарювання. Також було відкрито три кримінальні справи та складено понад 2,5 тисячі адміністративних протоколів, повідомив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко на своїй сторінці у Facebook.

"Дотримуватися обмежень не хотілося багатьом. Серед тих, хто найбільше намагався проігнорувати вимоги безпеки, понад 8 тисяч суб'єктів торговельного та побутового обслуговування, понад 600 розважальних закладів та закладів харчування, 84 ТРЦ, 80 непродовольчих ринків і близько 50 спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів", - зазначив Мартиненко, підкресливши, що йдеться про "січневий локдаун".

А всього в поліцію надійшло понад 160 тисяч повідомлень, пов'язаних з порушенням карантинних заходів. За весь період поліція склала близько 72,5 тисячі адмінпротоколів. Було порушено 795 кримінальних справ. Накладено штрафів на загальну суму майже 29,5 млн гривень.

"Крім того, поліцейськими винесено 93,5 тисячі постанов про вчинення правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 44-3 КУпАП та за результатами яких стягнуто штрафів на суму понад 2,2 млн грн", - написав у соцмережі радник міністра внутрішніх справ.