Новини

На сайті президента петиція за зниження тарифів набрала 25 тисяч підписів



На сайті президента України петиція за зниження тарифів на електроенергію для населення набрала необхідні 25 тисяч підписів. І тепер Володимир Зеленський зобов'язаний її розглянути. З цим документом можна ознайомитися на сайті ОПУ.

На думку автора петиції Олени Головатої, рішення Кабінету Міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигаль, яке ініціював виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко 28 грудня 2020 року про підвищення вартості електроенергії є "абсолютно неконституційним і є прихованим геноцидом проти українців", дохід яких часто обмежується сумою в 4-6 тисяч гривень на сім'ю після сплати податків.

Автор петиції вважає, що Кабмін повинен не підвищувати тарифи, а встановити диференційовану ціну на електроенергію, що залежить від обсягу її споживання і чистого доходу на одного члена сім'ї.

Зокрема, в петиції пропонується, "Заборонити підвищення вартості електроенергії для населення, виробити пільгове нарахування оплати пенсіонерам і людям з сімей, дохід яких після сплати податків не перевищує п'ять тисяч гривень на людину, встановити диференційовану оплату".

Уточнимо, що до кінця збору мінімально необхідної кількості підписів залишилося 78 днів, а для розгляду цю петицію повинні підтримати не менше 25 тис. громадян.

На цей час під петицією продовжують залишати підписи. Її підтримали вже більше 25 тисяч 300 осіб.