Загиблому військовому з Волині просять присвоїти державну нагороду

0
Загиблому військовому з Волині просять присвоїти державну нагороду
56-річному захиснику з Волині Антону Єфімчуку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

ВІдповідну петицію на сайті Президента України зареєстрував Андрій Карпук.

Народився 3 січня 1967 року, і все життя проживав на Волині, в селі Баїв Луцького району, працював механіком.

25 лютого 2022 року, без вагань, пішов добровольцем - боронити рідний край. Був зарахований до 53 батальйону 100-окремої бригади територіальної оборони, військова частина A7062.

Незважаючи на військову спеціальність – «водій», постійно ходив з побратимами на позиції, добами жив в окопах, під міноментними обстрілами, під постійними атаками росіян боронив рідну землю, захищаючи околиці міста Бахмут, сіл Іванівське, Хромове, Богданівка Бахмутського району Донецької області.

Як розповіли побратими, у той чорний день - 28 травня 2023 року він мав право вибору - не піти на позиціі, бо щойно прийшов з нуля, однак запропонував молодшому бійцю його замінити, та без відпочинку відбув на чергування, де й судилось прийняти свій останній бій.

Ніколи більше не подбає про престарілих батьків, не обійме він онуків і дітей, не поцілує дружину. Україна була для нього усім. В найгарячішій точці фронту, на околицях міста-фортеці Бахмут, Антон віддав в бою за рідну землю найдорожче - своє життя.

Захисник завжди був опорою для родини та оточуючих: поставивши на ноги 2 дітей, маючи 3 онуків, допомагаючи 80-річному батькові та матері, завжди знаходив час і для господарювання на своїй землі, разом з донькою і дружиною співав у церковному хорі.

Єфімчук Антон Костянтиновичу агинув 28 травня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Богданівка Бахмутського району Донецької області.

«Клята погань прийшла на нашу землю і на 56-му році життя змусила Антона Єфімчука взяти до рук зброю. Він дуже любив Україну і гордився своїм рішення. На жаль, слова з Державного гімну України виявились віщими - «Душу й тіло ми положим, за нашу свободу…». Так і трапилось… Ніщо не замінить нам Антона – тепер для усієї нашої родини, як і для кожного українця, лише перемога має сенс», - йдеться в тексті.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні