Новини

Новим послом України в США може стати колишня міністерка фінансів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висунув ексміністерку фінансів Оксану Маркарову на посаду посла України у США.
Про це міністр повідомив у Facebook, пише Громадське.

Кулеба, як очільник МЗС, рекомендував президенту призначити Маркарову. За словами дипломата, процедура оформлення призначення вже розпочалась, але вона займає певний час.

«У разі призначення Україна вперше матиме у Вашингтоні Посла, якого добре знають як в Адміністрації США, зокрема в Держдепі та Міністерстві фінансів, так і в МВФ. Про те, що Маркарову відправляють лише вибивати гроші з МВФ — це маячня», — запевнив міністр.

Крім того, якщо Маркарову призначать, то вона стане першою послинею України у США. Наразі українським послом у Сполучених Штатах є Володимир Єльченко, який на посаді з січня 2020 року, а до того був постійним представником України в ООН.

Хто така Маркарова?

Вона була міністеркою фінансів України з листопада 2018 року до березня 2020 року. До цього виконувала обов’язки міністра фінансів від часу відставки Олександра Данилюка — з 7 червня 2018 року.

Має диплом магістра екології Києво-Могилянської академії, а також магістра в галузі міжнародних публічних фінансів і торгівлі Університету Індіани (США). У 2000 році проходила практику в штаб-квартирі Світового банку.