Новини

Щоденна чашка кави забере жир на животі і зайву вагу

Вчені впевнені, що додаткова щоденна чашка напою (без цукру та вершків) зменшить кількість жиру на животі.

Додавання кави в щоденний раціон може допомогти схуднути - кілька досліджень зв'язали вживання кави зі зменшенням жиру на животі і кращої втрати зайвої ваги.

«Вживання кави тричі в день знижує жир на животі у жінок», - цитує фахівців Times Now.

Ряд досліджень показав, що вживання кави корелюється зі зменшенням жиру на животі і більш інтенсивною втратою ваги. Даний ефект забезпечується речовиною-стимулятором кофеїном - він прискорює обмінні процеси, що активізують і витрата жиру. Кофеїн міститься майже у всіх комерційних добавках для спалювання жиру.

Ще одна корисна якість кави - напій забезпечує почуття ситості, що допомагає менше їсти, сприяє зниженню ваги. Жінки віком від 20 до 44 років, які щодня випивають дві-три чашки кави, демонструють найнижчий рівень жиру в організмі.

Інша робота, опублікована виданням The Journal of Nutrition, виявила: у жінок віком 45-69 років, які вживали чотири і більше чашки кави, відсоток ожиріння був на 4,1 відсотка нижче, ніж у тих, хто не пив напій, пише newsyou.

«Отримані дані дозволяють вважати, що кава містить, крім кофеїну, інші біоактивні сполуки, які регулюють вагу - потенційно вони можуть використовуватися як засіб проти ожиріння», - заявили дослідники.

Але важливо пам'ятати, що організм може мати підвищену чутливість до кофеїну і погано переносити ароматний напій. До того ж кава може бути небезпечною під час вагітності. Деякі дослідження пов'язують активне споживання кави з ослабленням кісткової тканини, підвищеним занепокоєнням і нервозністю.