Вчені назвали найкращий час для пиття кави

0
Вчені назвали найкращий час для пиття кави
Найкращим часом для першої чашки кави є середина дня або пізній ранок. Саме тоді ви відчуватимете спад активності й потребуватиме трохи підбадьорення.

Про це пише gazeta.ua.

"Найкращий час для пиття кави — це зазвичай пізній ранок, коли рівень кортизолу значно нижчий і ви починаєте відчувати спад енергії, але не надто пізно вдень, оскільки це може вплинути на ваш сон. Якщо ви прокидаєтеся, наприклад, близько 7 ранку, відкладіть свою першу каву приблизно до 10:00–12:00, коли ваше тіло та розум оцінять це найбільше, і ви отримаєте найбільшу користь від кофеїну", - запропонувала експерт зі сну доктор Дебора Лі .

Але, якщо зовсім не терпиться, доктор рекомендує випити першу чашку не раніше ніж через 45 хвилин після того, як ви прокинулися. У цьому випадку кава забезпечить вам оптимальний заряд енергії.

"Гормон кортизолу слідує ритму, характерному для вашого власного циклу сну. Вони досягають піку протягом півгодини-сорока п'яти хвилин після пробудження, а потім повільно знижуватимуться протягом дня, що пояснює, чому ви можете досягти максимуму вранці, і більше втомлюйтеся вночі. Враховуючи ваш власний ритм, найкращим часом для виправлення споживання кофеїну буде не раніше, ніж через 45 хвилин після пробудження, коли ваш ритм кортизолу починає знижуватися", - пояснила ЛІ.

Уникайте будь-якого кофеїну після 15:00, включаючи каву, газовані напої, енергетичні напої та навіть чай без кофеїну. Краще у цей час перейти на трав'яні чаї, підсумувала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні