Новини

«Богдан Моторс» планує скоротити половину працівників

Автокомпанія «Богдан Моторс», яка об’єднує виробничі активи корпорації «Богдан» (заводи у Луцьку і Черкасах), має намір скоротити 600 працівників. На такий крок автокомпанія зважилася внаслідок тиску САП та НАБУ

Про це йдеться на офіційній сторінці корпорації «Богдан».

Раніше у прес-службі автокомпанії повідомляли, що чисельність виробничого персоналу налічує близько 1,2 тис. людей. Тобто, під скорочення потрапить половина працівників. Їх уже повідомили про звільнення.

Прес-служба інформує, що з початку року практично відсутні замовлення, насамперед на заводі у Черкасах (завод випускає автомобільну техніку для потреб Міноборони – вантажні і санітарні автомобілі, бронетехніку). Таку ситуацію в компанії пов’язують насамперед з діями НАБУ і САП, які проводять постійні перевірки і вилучення документів у рамках відкриття карних справ.

«Ділові партнери виходять із перемовин, перестають укладатись нові контракти, дестабілізовано емоційний стан трудового колективу», – підкреслили в компанії.

У повідомленні йдеться, що, незважаючи на складну ситуацію в авітомобіленбудуванні і спад виробництва, «Богдан Моторс» у 2019 році своєчасно або раніше терміну виконувала всі контракти, у тому числі в рамках держоборонзамовлення, і заплатила в бюджети всіх рівнів понад 385 млн грн податків.

«Богдан Моторс» – один з найбільших вітчизняних виробників автотранспортних засобів всіх типів. Компанія об’єднує в собі виробничі потужності в Луцьку та Черкасах. Загальні інвестиції в розвиток сучасних автозаводів перевищили 450 млн. доларів США.