На заході України шахраї у формі ТЦК вимагали гроші з ухилянтів

1
На заході України шахраї у формі ТЦК вимагали гроші з ухилянтів
Зловмисники видурили гроші з ухилянтів двічі — коли продали їм підробні довідки, та коли викрили їх біля кордону.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Троє мешканців Львівщини, правоохоронець та військовий вирішили нажитися на ухилянтах. Зловмисники пообіцяли їм допомогти виїхати з країни, а натомість обдурили та обікрали. Злочинну групу затримали правоохоронці.

За даними правоохоронців, ухилянти, які хотіли потрапити до Європи, звернулися по допомогу до групи злочинців у грудні 2023 року. Правоохоронець, військовий та троє мешканців Львівщини пообіцяли військовозобов’язаним за 15 тис. доларів внести їхні дані до системи Шлях, щоб вони могли виїхати з країни як волонтери. Зловмисники взяли з ухилянтів гроші, проте довідки підробили. Також вони планували видурити з потерпілих ще більше грошей.

«28 березня під час зустрічі у Львові чоловікам дали підроблені довідки про нібито включення їх до системи “Шлях” і наказали сідати в машину, яка довезе їх до кордону. Там їх вже чекали інші спільники, перевдягнуті у форму працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки», — розповіли в ДБР.

Фальшиві працівники ТЦК перевірили документи пасажирів авто та повідомили їм, що вони підробні. Зловмисники стали погрожувати чоловікам викриттям та кримінальною відповідальністю, і вимагали з них 20 тис. доларів, щоб безперешкодно відпустити. Після того, як ухилянти заплатили фейковим працівникам ТЦК, злочинну групу затримали правоохоронці.

Правоохоронцю, військовому та трьом мешканцям Львівщини вже повідомили про підозру в організації вимагання грошей. Також двом організаторам повідомили про підозру у шахрайстві. Наразі злочинців тримають під вартою. Розмір застави для двох організаторів суд визначив у сумі 1,5 млн грн та 1,3 млн грн, для решти учасників групи — близько 500 тис. грн. Досудове розслідування триває.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То чого вони дивуються що їх починають газделити?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні