Новини

Лучанин знає, як припинити шантаж міста з боку перевізників

Вже багато років перевізники шантажують місто та його жителів, регулярно погрожуючи припинити надання послуг перевезення, якщо їхні чергові вимоги не будуть виконані. Притім якість послуг не зростає. Припинити шантаж міста з боку перевізників пропонує лучанин Вадим Слива.

Як це зробити, він виклав у петиції, яку зареєстрував 1 листопада на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«Якість послуг не зростає (навіть навпаки, автобуси з кожним роком все в гіршому стані), ставлення водіїв до пасажирів жахливе, тарифи на проїзд зростають, а при кожній спробі змінити ситуацію на краще, перевізники погрожують місту транспортним колапсом. Ситуація до болю нагадує ситуацію з російським газом до 2014 року, і всі чудово розуміємо, що з таких ситуацій є вихід, адже у випадку розірвання угод місто зможе знайти інших перевізників, а от перевізникам доведеться смоктати палець», – пише автор петиції.

Для запобігання шантажу надалі лучанин пропонує владі міста вжити таких заходів:

1. Залучити професійних і агресивних юристів до внесення змін в договори з перевізниками. В договорах повинні бути прописані санкції за намагання шантажувати місто, зокрема за односторонню відмову виконувати транспортні послуги, за намагання саботувати пасажирські перевезення в місті, за надання неякісних послуг, за намагання приховати реальну кількість перевезених пасажирів (а отже за приховування реальної рентабельності) тощо. Розмір санкцій повинен відбити у перевізників всяке бажання ставати в позу.

2. Залучати до перевезень в Луцьку крупних перевізників з інших міст. Диверсифікація завжди йде на користь, пасажири від цього лише виграють.

3. Кинути всі сили на розвиток комунального транспорту в Луцьку і в найкоротші терміни наростити парк тролейбусів та збільшити кількість їх маршрутів таким чином, щоб у випадку чергового шантажу з боку перевізників місто не зупинилось в транспортному колапсі і незручності для пасажирів були по можливості мінімальними.

Вадим Слива додає: «І окремим пунктом хотів би зазначити, що було би прекрасно всі невеликі автобуси, які переповнюють місто, замінити великими довгобазними, які зможуть виконувати перевезення більш якісно, а оскільки їх потрібно буде значно менше для перевезення тієї ж кількості пасажирів, то вони будуть менше забруднювати повітря та менше будуть ускладнювати рух вулицями міста. Також це дозволить зробити перевезення більш рентабельними, адже на підтримання меншого парку великих автобусів потрібно менше витрат, як і на заробітні плати меншій кількості водіїв».

Петицію вже підписали 116 лучан за мінімальної кількості для розгляду міською радою 300.

До кінця збору підписів залишилось 12 днів.